Tilaisuus tekee

…varkkan, sano wanha kansaki. Sisso.

Semivegeily on pysyny suht hyvi mallillas, omas kotonas. Ans ol ko jourutti evakko. Hyllyt notku, viarais paikois. Joutu taistoma. Jotta psykolookist täsä o. Olevanas joutunu riistetyks, poijes kotto, ilma oma pahantekko. Siihe mukamas saa iha luvans kans hommat kompensaattio: sualast, makkia, kiälletty.

Tulin juur kaupast. Iha kuivi jalvoin ei kohnattu. Hampurilaiskastike. *skäägs*

Sivumenne, toi Merimiähenkarun Sale ei olekka nii baaska putikki ko luuli. Juureksei ja vihanneksi löyty hyvi, samate leippi ja sallatti. Hyllyisäs makka peräte soijajukurtti (luamu), täysjyvämakaroni (Fusilli), Go-Green-paketei ja maustamatont tofu. Noi äkkiselttäs katottun. Hinnoiski he pärjä oikke hyvi. Mää ihmettele, kert Sales en ollu ikän käyny.

Hinnat juu. Ravasin äskö pahuttas pual kilssa ylemääräst, förin viäre. Siin vastapäät o Valinttalato. (Mää ole dissannu sen puljun alust saakka, vähä erikoisest syyst: se heijä »logo» näyttä suunniles 1970-luvu amikses tehrylt. Mää ajatteli, tartunttavaara.) Oikkestas menin hiplama herkui, niit o Sales aika hintsust. ZIIISSS! Tuli äkki kiirus ulos: nätti 30 rossa pahemmat hinnat ko missä mual…

Viime kuus äkkäsin kans yhre ison assia, pualivahinkos.

Määhä ole urputellu meijä lähi-Koon hinnoist. Nee o noussu vähä helvatust, varsinki viime vuarest ettippäi. Pääverrokki o ollu cittari, kert siäl mää käyn ja sama pulju. Ero ei ol ollu mikkä hirviä. Siks varte olenki hairahtunu luulema, etei mahra mittä.

Mut kuis ollakka. Tuli hammaslääkärikeikka Varissual, ja verestelin vanhoi käymäl K-Annikas. Jumangavitas! Liki kaikki roju, mitä mää ny pruukaan ostel, oli vähinttäs 20 rosentti halvemppa. En eres uskonukka. Piti ravat erestakasi kolme vartti, verrat ja pistel muisti.

Lopputulema o tyly. Kannatta Uittamolt asti pompat linkkarisse ja paiskat sapuskahakumatka Varissual saakka. Matka maksa 2 EUR, lippu o voimas kaks tuntti. Ja keikal o siisdi poonus. Annika ei meina ripla: kaikki vmp-kama o laakist -50 %.

Olsiskos jossa (mual) vähä vikka ny?

Panna viäl kanetti. Kantsi TOD vahrat niit KUITTEI. Ja verrat jo enne, sitä plakaatin (kilo)hintta siihe minkä se vaaka läiskäse. Männä viikol esmes tuli säästetty hyvät hynät. Juustoköntsä makso hyllys 4,50 EUR, mut kassal 9,50 *mikä kylläki o melkke rikos!*. Tänäpä luki kurkus 3,05 e/kg, mut vaaka räppäs 3,59. Noist voi jokane laske, paljoks kauppa kiskase VUARE mitta välist, jolsei itte pirä mittä väli. :O

Mihe tarkotukse mää mahron ton kastikken hommat? Mittä purilaissika missä.

2 kommenttia artikkeliin ”Tilaisuus tekee”

  1. See kastike käy vaiks leivä pääl tai haurutettuje uunivihanneste kastikkeeks *itekki joskus ostellu jottai semmost*…

    Jeps, hinnat o hanurist! Onneks o Liiteri, Risma ja vihannestsioski. Kittariss ole kerran käyny eikä toist kertta tarvittekka ;) Kuititki o tsekattu ja kohtuuhinnoil pärjä ko käy nois kaikis ja hake Serkuist kerran paris viikos vähä täyrennyst.

  2. Leivän pääl ei oikke toiminu, pikkase mautont. Pasteijat on paremppi (ja kolme kertta kallimppi). Täyty koklat vihanneksei…

    Tost vaaka-hommast on syytki kohkat, IMO. Ne hinttamogat hyllyis o lisänttyny paris vuares iha helkutist. Lähi-Koo, ainaski, on pahast pihal täsä. Vastuu koiteta kiärittä. »Nämä hinnat tule suara keskoselt ja…»

    Mitä väli? Nehä kuuluis hkunnan tarkista. Plakaatti, vaaka ja kassa, niitte täyty täsmät. Eikä se ol iha piäni jutska. Mää nosti jutun juuston hihnal luakka 18.30 ja vast sillo kämmi huamatti. Kui moni oli ostellu koko päivän tuplahinnal? :O

Jätä kommentti