Puuhapäivä

Ankia aamu. Joutusin ryämimä punkast peräte kahreksalt, hoolekuri venttas toispual Turkku. Välttämättömyyrest hyve — toimeks!

Hammaslekuri joo. Oikke iihanaa, tiätyst. Määhä en ol mikkä timonummeliini, päivvasto en kest tuskei juur mittä. Onneks en ol akka, menis epiduraaliseks. Puurutust lykätä nyttekki, mist tuleki miäle ne alakoulun kiviporat ja Jack Nicholson. Pakko onki sanno etei ne »tiedän paikan kamalan» -hoilotukset mistä turhast ol tullu. Mahrok siihe aikka ol mittä puurutuksi olemaska? Ei ainaska annettu ellei ny kualemaa tehny, ja sillonki muil et parkku lakka.

Sivumenne, mää tramppaan hammashoitolas eli siin pyäriäs talos Kupittaan entise aseman viäres. Hoitolas harjotella, mut oikke hyvi siäl hommat hoitu. Paitti. Hintta o sama ko teekooski. Munt onki ruvennu plätä nyte vaivama. Väkiste tunkke miälikuva, et joskusmailmas, siis 1980-luvul, hoitolahoito olsis ollu tod. halppa, jolsei ilmast peräte. Et sillo koitetti houkutel porattavi. Kui mahro ol?

Kotomatkal torin kaut ja pualen kilon säkki silakka föli. Ja olisha viäres ollu leippiki tyrkyl mut lyhty syttys vast koton, dämmitti. — Torin paakareist paitöwei toine on Leipomo Tanniset. Heihi törmäsin oikkestas vast äskö, pari viikko takaperi. Se oliki erikoine juttu. Täyty naputel muistelus jokupäivä.

Lainastoauto o jääny välisse jo moont viikko. Voi munt!

Panna lopuks »En koskaan tullut ajatelleeksi» -osastoo.

Sinänshä assia o wanha ja tavis — naaburi. En vaa saa lakatuks (enkä hiotuks) ihmettelemäst. Et mist helvatust se kävelevä desipelle kehisse löytys ja kui juur tähä, mun alapualel. Siihehä muutti vuas takaperi nippanappa täysikäne pariskunta, ja see jälkke ei siunaman rauha. Mekkalatki on vähintäs erikoissi. Ekakski se jätkä KAI-LOT-TA! iha järjettömäst, simmosil volymeil, et meikä saa melkkest puhest selvän. Mahtak se akka käytel suaji? :b Pippaloi pirellä tiätyst liki joka vklp — mikä tarkotta, et alkuillast pe tai la mää lojun kuulokkeet pääs latomas marolukui, ja aamuyäseest tule ilmane herätys ko remmi takautu kapakast. Kruunuks vois sanno, et niil o varmast joku teollisuus-Hoover kämpässäs. Ääni on sitä luakka, et ihanko imuroittisin itte omas luukus.

Tipu kertto koht mitä kantsi huamat ko valkka asumismuatoas *wirn*. Pualustella liäväst. Talo kerkis olema 17 vuat ko huatossutehras. Wanha miäs. Enne kaik oli paremmi.

Jätä kommentti