Andrew Davis — Takaa-ajettu (1993)

*** ½Takaa-ajettu
— The Fugitive — [DVD-kotelon kansi]
Ohjaus Andrew Davis
Valmistus/vuosi Warner, 1993 (USA)
Lajityyppi/kesto/väri toimintadraama, trilleri (130 min), väri
Pääosat Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Joe Pantoliano, Andreas Katsulas
Hankintapv 28.4.2012
Huomiot Perustuu samannimiseen 1960-luvun televisiosarjaan.

En aikonut tulla yllätetyksi. Lajityyppi ei vähempää kiinnostaisi. Ford on Harrison Ford ja Jonesissa karismaa maitopurkin verran. Piti siis vain varoksi vilkaista ekat 10 minsaa, jotta hyvin omintunnoin voisi poistaa pätkän listoilta ja lykätä kiekon myyntiin. Vaan kuinkas kävi. En saanut tumpatuksi ennen kuin oli myöhäistä. *wirn*

Lievän ältsyä. Leffa ei sinänsä ole normia kummempi tusinatoiminta. Cast on kuitenkin huolella valkattu A-tason ryhmä (pl. Jones) ja Davis pystyy pitämään jännitteen yllä. Loppu vesittyy pitkäksi mutta hahmot, miljöö, itse toiminta, kaikki uskottavia ja tyylillä tehtyjä. — Luin btw netistä nyt, että Mr Jones peräti pokkasi ainokaisesta ilmeestään sivuosa-Oskaarin, mikä kertoo paitsi po. instituutiosta yleensä, myös näyttelijätason romahduksesta 1980-luvun jälkeen. Hyvin toki linjassa tuotosten kanssa.

Pidelläänpä toistaiseksi hyllyssä. Esimerkkinä vaikka. Tämä osasto osataan Holliwuudissa yhä.

Jätä kommentti