Amazonissa — part too

Horistaas eilisen pääl vähä lissä.

Mää ole rapiat viiko verran pyäriny Euruupas, IiPeis ja varsin Amatsoonis. Olen menny jääräksen. Ussestki syyst.

Ensikski, saatavuus. Rockelokuvi löyty mualt vähä helkuti huanost ja sama pätee liki kaikis klassikois. Toiseks hinta. Kotomaiset deeveedee-puljut ja huutokaupat, ne o hinnotellu ittes pihal. [Wilder: Sunset Bouleward (1950)] Piän esimerkki: hommasin tänäpä Elvis-pätkän Loma Kaliforniassa (Spinout, 1966). Sitä löytys Suamest tasan kaks (2) kappala, kummakki Huutikses. Hintaa oli 8 eurdo + pk (1–2 e). Amazonist irtos sama, ko pulitti 5,15 incl. postage. Pualet halvemppi.

Tai entäs kokoelmat. Niithä meikäki kyärää, tila- ja hintasyist. Amatsoonis lojus heti aluks nätti löytö, Joan Crawfordin The Signature Collection. Viis klassikkorainaa, hinta EUR 13.67 — koko hoito. En o viäl sitä saanu, mut jos se sattu olema paksumpi ko 3 sentti, ni Itelliaanon kaivama kolo olis EUR 5,30–8,00 (Maksikirje). Minimikulu, seeki on jo 3 €. Get tö pik? :)

Jotta huanooki, olevanas.

Tekstitykset uupu melkkest ain. Toisen kaut, se ei ol niim paha puute ko luulis. Enkkuleffoist saa kyl tolkun jos ny hiukkaaka on kiäli hantis. Muu kälätys on tiätty eri, Aasian puali varsin. See on [Taurog: Spinout (1966)] kova sälli kene akkunas pyärähtä Kurosawa taik Satyajit Ray, jolsei turinoist ymmär mittä. Mut tämä propleemi, sehä ei sinäns koiru IiPeist taik Amatsoonist. Jos meina lasketa poijes valtavirtaleffat so. holiwuudkuana, ni läheskä kaikki tekstei ei löyry eres Suamestka. Ei o ikän käännettykä. Rockpätkät on hyvä esmi.

Mää tykkäänki taivutel ton hyäryks. Pal paremppa kiälikylpy ei olekka, ja mitä se ny haittaa vaikkei heti kaikke honaakka? Vissi o lupa, jolsei laisens, katel kahrestki. Subtitle jos uupuu ni kerkke keskittymä siihe muuhu, etten sanois olennaisse — kuva, valo, liike, värit, ilmeet, musa… mitä kaikke. Mut niinko sanottu, se riippuu. En iha välttämäti koittais kahlat Bunueli taik Fassbinderi ilma tekstei. :/

Postareitten kans joutu näköjäs pelama. Amatsoonis ei o saanu, ainaska tähä mennes, yhristelty kohteit, eli siis postikului. See harmitta. The Virma saattaa kyl lähetel samas paketis ussemmanki kiako, mut kiskase kaikist postarin kummiski. IiPeis käveki paremmi. Automatikki räppäs ikävänkokoset peekoot siälläki, mut Yritys ei istunukka pelisilmäs pääl: he palauttiva ylimääräset (PayPal-tili/refund) ja viäl pyytämäti ja yllätyksen. Goodwill, sano. Helppo arvat ketä sai vakioasiakkan.

Mut nyte jo laskeutuu Kalifornian sunsetti bulevaardil. Vaikkei loma olekka. Joulu on, viikon sisäl viimestäs. :p

Jätä kommentti