Amazonissa

[Dunne: Kapinallisen laulu (1961)] Tosa reunoil näkyy männäpvän saalis. Ei huano. Ettiskelyyn riitti vartti ja hintaki kuasissas.

Prittilän Amatsoonis pyäritti. IiPeitäki tuli toisel öökonil kyylätty, mut näyttä silt, et rokkielokuvi löyty paremmi Amast. Syy on varmastki selvä. Jenkkiläshä se rokkänrolli kekatti ja tuahet [Ken Russell: Tommy (1975)] kääritti, siäl ne leffatki lepäile. Onneks on tämä impperiumi-Ama. Rapakon takka jos tilaa ni tule hintoihi äkki pualetki kuskauslissä. Ei pal nauruttais. Femman levy, kympän säkki!

Jaa et Suamest? Ei pahemmi löyry. Jos joskus kulman takan jossan lojuuki on hintaki hauskane. Finkkitextiili olis tiätty poonus, mut ilmanki pärjä. Ei se Elvari pahemmi mittä Sheikspiarui purotellu, ja Trudi Frudi taittuu täälläki. — Prittileffojen kans vaa tartte ol varovaine. Jos ne halvatun cokkineyt pääse vetämä murret paljalttas, ni saman tiän voi avat YLEn Nuntii Latini -lätinät. Yht tukevast istu kärryil.

Elvikset kaikki, ja pinon pääl nippu klassareit. Siin o syyskesän sihti.

2 kommenttia artikkeliin ”Amazonissa”

  1. Kans olen tilaillu noit UK-Amazonin leffoi. Kattoessani niitä olenkin laittanu päälle English subtitles (jos siis tarjolla), niin muuttuu puhuttu lontoonkieli luullunymmärtämisestä ehkä jopa jonkinasteiseksi ahaa-elämykseksi… :-)

  2. Jup joo. JOS se subtitle löytyy. Näyttää (viikon kokemuksella) olevan Amazonissa ja eBayssa harvinaista. Ainakin, jos leffa on vähänkin oudompi. — Lontookin vielä menettelee. Tosihupa alkaa kun ohjaajan pallille istuutetaan joku Truffaut, Fellini, Almodóvar, Kurosawa… tai Satyajit Ray *hehheh*. Kuva- tai väriasioiden tutkailu ei kauaa ilahduta, jos jorinoista tajuaa abt prosentin. MOT

Jätä kommentti