Sanat sunnuntaiksi

Männä viikol tuli ussest assia keskusta, eli tartti ulostu. Sukkela olo. Almanakas seisos et helmikuun loppu, nenu väitti et toukokuun alku. Lopun alkku?

***

Liiterist voi tunnetust sanno kaikemoist. Täsä kehuta. Leivät, ne vaaliammat! Paisteta paikam pääl, heitellä hyllysse, muavisäkki nähnykkä. Olen koklannu ainaski varras-, mysli-, maalais- ja Ciabatta-leipi, eikä yhtäkä huttu; ainostas toi maalaiskakko on liäväst ranskane. Hinnatki kohrallas. Paha sanno mistpäi ne taikinat sit traijata, mut olla hiljaa ja ahmita.

***

Niinko jo lapsonenki ossa laula, Putin-setä assu Venäjäl. Miksei hän pysy siäl? Mää luule et potox-Vlaado, tunnetust lempiä ja hyväsyrämine, on vaa jollantappa harhautettu. Onneks o heittä tulil toinenki setä, unkle Obama, the Noble man. Montax kampaknee ja ruumistonnii hänel olika? Kuulemma hopottivat luurin kaut 1,5 tuntti, kumpi mahro hävit?

***

Pikkase eilisest veroassiast.

Ei tiätystkä mikkä vahinko se viirakko, siin puhuta vallankäytöst ja sumuverhost. Tarkotus ON et tavis tuntte ittes tyhmäks, mialuite iha helvatu pelleks. Sillo pääse firkamiäs oikke pätemä ja nostama nokkatas. Ja nii kauva ko alamaine tuherta ja seikkaile pykälämetikös, nii kauva se unhotta kyssy Oikiat Assiat. Miks me olla EeUuus? Miks varte ei taskus kilise mk? Kene luval me elätellä rantamanoloi? Minkä tähre Kotikatu lopetetti?

Nii siis, sylttyfapriikki on tiätyst lain laatija. Se kulmahousune virkahklö, luannevika ellär nej, teke normityätäs. Parakraafit on ylempä annettu.

***

Ostin tosa pahuttas pussukan terveellist lähiruaka, Mynämäjelt päi, vähä tyyrist vaik oliki. KultaSpeltinjyviä. Mitähä kekkais tehrä?

Kui olsis se shakkilautajutska: eka ruutuun 1, tokaan 2, kolkkaan 4, nelkkuun 8, vitoseen 16… :/

4 kommenttia artikkeliin ”Sanat sunnuntaiksi”

 1. Lisuke oli vähä niinko tiaroski. Ohran paikal vois koklat. Mysleist en pirä juurka väli, mut joskos lykkäis soijajukun joukko, heivais siält vaik aurinkonkukansiämenet.

  Näkkärii itte? Huh. Mää ole vissi unhottanu kehu, et kui hiano paakari mää oikke olenka! :/

 2. No mutt mull mysli on semmost misä on kaurahiutaleit, rusinoi, siämeni, just auringokuka lissänki viäl ja sitt leseit. Noit ko sekotta on melkke ko SS-kaupa oma, se ko maksa alt 2 euro kg.

  Näkkäriohje tulis Rantikselt: http://rantakasvi.blogspot.fi/2014/02/siemenesta-kaikki-alkaa-taas-ruoka.html

  Olen syäny kans spelttikeksei, ne oli jo fiinimmä makussi… jottai pähkinöit oli ja vissi ruskia sokeri ja semmost – en tiärä, ko oli vaa maistiaissi tarjol :)

 3. Kyl mysli tuttu o, taik siis »mysli». En iha ymmär et miks varte niit UUNIIN tarttis lykät; paiskon kipon täytte, millo mitäki, juguu pääl ja sekasi. SLURPS. :O

  Jaa tommost näkkäri. Vaikutta hyvält — ja helpolt. Letskou!

  Spelttijyvei on pikkase vaivasest ollu tyrkyl. Saas katto kui kauva lähi-Koost löyty.

Jätä kommentti