Turun tauti #1000002

Mahronk mää täst jo vaahrot aikoinas? #1. No kummiski.

Kauppatorin toises reunas, Pörssii vastapäät, on pari pytinkki. Krilli, suutari ja mitä niit ny o. Niitte seiniin, sisäpualel niinko, on päässy ilmestymä kuvei. Suunniles viime vuan taik jotta. Niit on joku 3–4, seepian färissi. Näkyy hianost historia.

Ja tauti.

Yks o vuarelt 1971, toine ’pautti 1890, kolmas 1920-luvult. Ja sit o neljäs. Se sai mult hiukset pysty.

Kuvas näkyy Wikiksen kulma. Ja tavallas, ko siirty pari askelt toril päi ja takasi, katto vuarotelle, näke nykysyyre ja entise. Wikikse viäres, LIVE, on simmone pässin näköne kerrosliiketalo, tiäs mikä. Pualiränsy, ei oikke mikkä, en o sitä oikkestas juur huamannukka. Mut jumangavit, se wanha kuva!

Tartti vaihetta jalkka ussemma kerra. Vaikkia usko. Sen rämän tilal on ollu vähä helvatun TYYLIKÄS rakennus, varmatenki 1800-luvult. Simmone, misä arkkitehryt on pannu parastas, hianoi kaarei, ulkonemi, krumeluureiki, luavuut ja ossamist. Niit mitä näke Euruupas.

Täystuho. Kaikki jonos, kenel valta ja himo. Krynderit, juaksupojat, raha. Turun kauppatori. Kupbai. :(

4 kommenttia artikkeliin ”Turun tauti #1000002”

  1. Eikös see urbaanilegendakin kerro jo jotain vauhdista. Että siis Helsingissä purettiin 1960/70 -luvuilla hienoja vanhoja kivitaloja enemmän kuin venäläiset ehtivät konsanaan pommittaa hajalle tuon koko viimme sodan aikana… ;-)

  2. —–>  eSa:

    Vissiin juu.

    Olisko po. tuhoilu kuitenkin isompien kaupunkien harras harraste? Juttelin asiasta sukulaisissa, ja mm. Rauman pitsit mainittiin. Ehken grynderi ei sikiä pikkustaadenissa. :/

Jätä kommentti