Taakkoja

…on jokasel ihmisel annettu. Jokku saa seenki verra ison et täyty muutta maastas poijes. Mut oli mullaki tänäpä jo sen kokone, et menin mittama.

Nafti 12,5 kilokrammii näytti Ekseeli. Silt se kyl tuntuski. Täytin kantovälineet toril ja Liiteris ja hiippasin takas kotti. Repus ei meinannu vetska riittä ja paremmas käres viisti kassi maat. Turun kalteva torni. Sama asento siis ko päätyministeril, ne viisauret siin vasemmas.

Tommone paino hipoo jo enkkoi. Olik ny ihmekkä. Kaks helvatunkokost finnilanttu (2,3 kg), säkilline Hispaanian avokaadoi (2 kg), pussi saman maan parsaa (rapiat 1 kg), muavipussikilo Danska-porkkani, ja Askaisten silakkaa 600 kilokrammi. Siihe sit kaik normit plus jokune erikoine (esmes 4 ras minipabrikoi). En muistakka millo viimeks jouruin kylmäkaappikeikal kellarisse. Ja koko ankara rattaalline: 145 markka!

Yks tosa o intresantti. Lehtikaali. Kuulemma oikke C-vitskubommi, marjoje luakka. Voi kiskast raakan tai liäväst kypsyttä. Hiukka huanost saatavil, kotomaine, mut tämän TS-puffin mukka ruppe jo löytymä. Mää tyytysi koklama manoloversiol (6 mk/200 g).

Kui ollakka vilasin iltabaaskan otsikoi. Liiteril mene luja. Ei parane hämmästy. Ne o kymmene vuat harjotellu ja selväst oppinu. Kauppa o nykyjäs jo siisti, tavarat hyvi esil, porukka mukavaa ja ossa hommas. Pääpointti on tiätyst hinta. Iso osa tuatteist on ihan sitä samaa kamaa ko muiski Suamen kaupois, mut 20–30 rosentti halvemmal. Eikä vadun korttipelei!

Mää ole siirtäny lähi-Koon hätävaraks. Vahratkoot peilisse. Olen kans satavarma et kerkkin viäl näkemä sen ko duopoli sorttu. Ahneel o sondane loppu. Kabitaalisti uskoo vast ko sauhu nouse.

Jätä kommentti