Viisi

…onpi lainatui, tänäpä. No, katotaas.

Neal Bascomb: Tähtäimessä Eichmann — pahamaineisen natsirikollisen metsästys (Gummerus, 2012)

Luca Caioli: Ronaldo — Elämäntarina (Minerva, 2013)

Ismo Kallio: Kaikkea alaan kuuluvaa (Tammi, 2005) [toim. Solja Kievari]

Wayne Rooney – Matt Allen: Minä, Wayne Rooney (Minerva, 2013)

Kyllikki Villa – Saara Villa: Äidin lokikirja (Like, 2013)

# Eichmann

Tämä o se, etukätte, mikä pinost jäis kätte, jos valkkama ruveta. Pehmiäkantine, nätti 400 sivu, kaik petattu punkka varte. Lukemine onki sit eri assia. Jos täsä vaa kuustoist kertta pyhitetä Jaffa-maa, ja ylistetä Mossadi ja demoonisoira The Pyäveli, ni kudpai. Jos assialinja, okeey.

# Ronaldo & Rooney

ÄHHH. Kaks pallisti ketä en voi siätä! — Tukka-hyvi-kingist paista itte rakkaus itterakkaus Uittamol saakka. Tukka-poijes-tyypist näke sinisist öökonistki, et onneks tule vasta nurtsil eikä pimiäl kujal. Se vaa et… kummakki o Sällin idoleit, eka varsin. Koiteta ny lukke, ennywei. :)

# Kallio & Villa(t)

Ismo Kallio ei munt millätappa kosket… Mut siis, HEI — hän o turkkulaine, alumperi. Sillo saa jo antteks, et o mun Ä:n ikäne.

Villa pualestas on tuplannu (?) äitis matkakirjan, taik jotta. Mää luin sen just, vuarelt 1997. :o Orottelen hiukka ihmeissän tätä.

Tämmöttis. Kai näil ny viikko hupene.

4 kommenttia artikkeliin ”Viisi”

 1. # Eichmann

  Tjaa-a, aiheen sivusta mennään, mutta ei taaskaan ao. kirjasta… Sorry.

  Sattusin muuten katsomaan YLE Teemalla pari vuotta sitten kesällä yhden osan sarjasta ”Historia: Natsien metsästys: Herberts Cukurs”.

  Enpä ollut ennen kuullutkaan Cukursista. Tuo näytelty ”puolidokumentti” oli todella hyvä, melko asiallinen ja yllättävää kylläkin, myös jännittävä. Näyttelijät puhuivat vähän ja pääasiassa äänessä oli vain suomenkielinen selostaja… Ja kyllä tosiaan: myös Mossadin agenteillakin oli omat tukalat paikkansa, koska Cukursin taustat ja hänen varovaisuutensa he tiesivät (tunnetusti Eichmannhan oli jo kaapattu Mossadin toimesta muutamaa vuotta aiemmin). Cukurshan ei sitten Jaffa-maata ehtinyt tosin nähdä… ;)

  Harmittaa, etten hoksannut katsoa aiempia sarjan muita osia, mm. Eichmannia koskevaa osaa. Varsinkin, jos se (tai sarjan muut osat) olisivat olleet myös tuota Cukurs-luokkaa… Damn!?

  http://ohjelma.yle.fi/ohjelmat/1095880

 2. Muut kiinnostaa, mutt ei nää palli(sti)t :D Villaa ihmettelen, koska Äiti-Villa kirjoitti muistaakseni 3 eri opusta (kaikki olivat lokikirjoja, nimeltään) reissuistaan :o Eli mikä tää nyt oikeen on?

 3. —–>  eSa:

  Älä kerro enempää.

  Meikähän paiskoi matolooransa mäjelle jo hyvän päälle 10 vuotta sitten. Nyt se tekee paluuta »kototeatterin» muodossa. Olen vannonut etten tellyä siltikään (enää) vahtaa, paitti kisoissa, pari kertaa vuodessa.

  Tuollaiset sarjat (YLEn Teema?) pistävät koetukselle. :)

 4. Heh. En oo ittekään varma. :o

  Se äskettäin (tuskin alkua pidemmälle) plaraamani oli »lokikirja» juu. Tapahtumat kai 1990-luvulta, ilmestyi 2004. Madame Villa oli silloin suht iäkäs jo, vaan yksinpä yhäkin rahtilaivamatkusteli.

  Tämä tyttärensä Saaran julkaisema »lokikirja», 2013 siis, kertoo heidän yhteisistä matkoistaan, ekat 60-luvun puolivälissä. Tytär oli silloin 6-vee. Hän kommentoipi nyt aikuisena kirjoituksia, eli on kaivellut äitinsä matkapäiväkirjoja.

  Mutta ovatko nämä äiti-Villan tekstit jo aiemmin julkaistuja, samat siis kuin esmes 2004, mutta kommenteilla kuorrutettuna? Öhhh.

  Pualustelu: Mää ajatteli ostel ne alkuperäset hyllysse, siks varte en katellu tarkemmi. :)

Jätä kommentti