4 kommenttia artikkeliin ”Uittamo — kauppapolun tuho”

 1. Tjaa-a, sama vika Rahikaisella…

  Meidän naapuriin on kans suunnitteilla/tulossa uusi kerrostalo. Alueella kun ei ole rakennettu yhtään uutta kerrostaloa vuoden 1980 jälkeen. Ainoa ”vapaa” tonttipaikka on nyt tuo pieni kallio meidän talon vieressä, joka oli 70-luvulla alunperin varattu lastentarhalle. Lastentarhaa ei koskaan tullut, mutta talvisin tuo toiselta puolen paljas kallio on toiminut lasten liukumäkenä jo lähes 40 vuotta. Jopa 1970-luvun ”hajotusbuumin” aikana päättivät uutta pyörätietä rakentaessaan tehdä ao. kallion kohdalla pienen mutkan, tuon kallion säästämiseksi (pyörätie kun muutoin tehtiin vajaat kilsa kalliosta kumpaankin suuntaan ihan luotisuoraan, dynamiittia säästämättä…).

  O tempora, o mores!!

 2. —–>  eSa:
  Lähes täsmälleen kuin meillä! :(

  Jutun keskimmäisessä kuvassa [Vaara!] näkyy asfalttia. Se on meidän talon »kauppapolku», n. 100 m. Tuhon kohteena oleva kallio on sen vieressä, ollut siinä ehkä jääkaudelta asti. Kauppapolun ja [alimman kuvan] krostalon väli – kolo, johon uusi talo ängetään – on leveydeltään luokkaa 70–80 m. Turusta ei siis löytynyt mitään muuta paikkaa yhdelle talolle. 10 000 vuotta vanha metsittynyt kallio.

  Pieni kaupunki.

  Aina ei olla oltu yhtä idiootteja, edes Turussa. Uittamolla on rutkasti kallioita, polkuja ja metsäisiä saarekkeita, nimenomaan tarkoituksella säästettyjä, joskus ammoin 50-70-luvuilla. Meidän pihallakin on yksi. Kyllä, talvisin liukumäkenä.

  Turun tauti. Ei se katoa. Muuta en tuonkaan tuhotyön valmistelusta tiedä, kuin että meidän talossa ei ole pientäkään kyselyä tehty. Baskaaks sitä, matkaakin kallion päähän liki 50 metriä.

 3. Jep, jep!

  #Pieni kaupunki: Ehdottaisinpa uutta lakia, niin että jos jollekin jo rakennetun ja rajatun kerrostaloalueen sisään jää jostain syystä esim.10 vuoden jälkeen rakentamattomia tontteja, niin ao. tontit tulisi automaattisesti rauhoittaa puistoiksi, leikkipaikoiksi, tms. ;-)

  #Turun tauti: Meillä kyllä oli ao. asiasta toissa vuonna kyselylista alakerran rappukäytävän seinässä (kaikki sai ottaa kantaa, niin omistajat kuin vuokralaiset, kunhan ilmoitti selvästi nimensä sekä oman huoneistonsa numeron)… The result: Kaksi ja puoli A4:sta ja kaikissa EI!

 4. —–>  eSa:
  #Pk
  Ihan liian järkevää…! :/

  #Tt
  Aiwan. Tavis ja tolkku askeltavatten kimpassa, kunhan koohotuksella ei nuppia sekoiteta.

  Kallion reunan takaa varpistava talo on varmalla saanut erityiskohtelun. Meidän tönö taas on kallion toisessa päässä, ikään kuin ulkona affektialueelta. Räjäytysfirma joutui tosin käymään torpat läpi (kuntoarvio), ei varmaan voinut lakia siinä kiertää.

  Niin ja… Joskus talvellahan oli kauppapolun varrella isketty puuhun (puolipiiloon) aavitosen klappu. »Tähän on PÄÄTETTY RAKENTAA…» tjsp. Simmottis. *stana*

Jätä kommentti