Joulu kuussa

…naputtele nykynuari, vaik jotta muut tarkottaaki. Pysytellä meeki ny iha vaa Telluksel, toistaseks.

Porvari ei nuku. Ei varsinka huanoste. Se mellasta, kert siimaa anneta. Pakko jo onki sanno, et elämänhalut on pikkase hiipunu. Joutu nipistelemä. Vaikkia usko, et yks helvatun pualue ja vaivane polvihousuhermanni on muutamas vuares ajanu kokonaise (isän)maan seljälles. Ja mihe kerkeiskä, jolsei ruvet toppama. Siks varte kyhäsin eilä tommose usutukse, TTIPpei ja tappei varte. Tiär sit hyärystäs. Demokratia — vainaa se o…

[DVD-kansi] Musakiakoitte kerämine on hyväs vauhris. Siis niitte piänte, misä on kuva sisäl. Tänäpä makas matol Rock You Sinners (1957). Noiha on hauskassi, noi ekat. Nimist lähtie. Tämäki pahevilmi, Prittilän vastaisku Elviksel, ei ol syntei nähnykkä ja rokist juur kuullukka. Kalypsoo siäl lypsetä. Svenkaa ko hirvi. Samaltappa siis ko vaik Vesa Enne, ketä »rokkas» Topin ja Repen tahris. »On Elvis johtotähti/ ja Ankka ihantein/ Ja rok kun soimaan lähti/ se vei mun sydämein.» — Nii ain. Huano huulisynkka tule tiätyst kaupanpääl, niinko rahisevat monotki. Joku vei porstuasta porkat. Mut vuasi *krhm* — see oli hiano. Rok rok!

Luvin tosa äske jostan, et paakareil on kova parku markkinoil nyte. Ja meijä syy. Me olla huanoi kansalaissi kert me osteta hyvää leipää paistopisteest. Tarttist kuulemma kuskat kottisses sitä muavipussis kirutettu höttöpulla. Nii oikke. Liiteri henkilt, kaikk keinot sallittu!

Joulu Kuussa? Jos sittekki. Ja panna jokune muuki juhlapv jonosse. Tai vaik kaik päivät, 365. Jos oikke yllytä, reppu selkkä, Mars!

• Dennis Kavanagh: Rock You Sinners (1957)

• Ville Salminen: Oho, sanoi Eemeli (1960)

Jätä kommentti