Kohta ei kirja liiku

Näin toimii osuuskappaväki. Tuhoomus ja Demari. Ja! vasemmisto.

 1. Viis vuat takaperi panti sivukirjastoi kines. Vasemmistoliitto [sic] käve kuittamas lehmänkaupat.
 2. Samal korotetti myöhästymismaksui, niinko ohimenne, rankemma pääl.
 3. Kaupam pääl lopetetti pualet kirjastoautoje vuaroist

Muut konnantyät ei sit tarvitakka. Toltappa saara lainamäärät purotettu, ja koht onki vuaros se viimine uutine. Lainausmäärät ovat laskeneet. Kirjastoja ei enää käytetä. See jälkke Sekoomus saaki laurotta ne lopukki ovet. Mihe kabitaalisti kirjoi tartte? Se ossa lukke ainostas numeroi viivan al, niitki helvatu huanost.

Miks varte me anneta tommose tapahtu?

Btw, uutine on just tasan tommone. Yks kappala. Yks virke, viis lauset. Sitä kutsuta nykyjäs uutiseks, mualki ko iltabaaskas.

BTW 2. Taita loppu lukemine muuteski, siis nettilehrykä. Niist o tullu sontta. Siäl riahu alaikäset ropellipäät, ilma paremppa ossamist ja tyylitaju. Jos klikka sivun auki, se kimpoile 20 sekka holtittomast mihe sattu. Jos se sit asettuuki, et voisis lukke, ni ympäril vilkku ja kilkka tuhanne animazuunii. Image slider, oikke MUST. Selain ossa 2014 simmose näyttä, pakko käyttä. Ja viimisin villitys on NIIM PAL HIANO: just ko kerkki lukemises alottama, jostan pomppa tekstin pääl loora, mainos taik linkei.

Jolsei usko, passa vilkast — Hesari, Turkkari, Turkulainen ja Nyt.fi. Ainaski.

Kirjoja lainattiin Turussa viime vuotta vähemmän

Kirjaston käynnit olivat Turussa marraskuulla edellisvuoden tasolla, mutta lainaukset olivat lievässä laskussa. Lainauslukema oli 2,75 miljoonaa. Määrässä on pudotusta viime vuoteen 1,4 prosenttia. Verkkokirjaston käyttö on lisääntynyt noin 13 prosenttia.

Lähde: Turkulainen | Paikalliset | 17.12.2014

6 kommenttia artikkeliin ”Kohta ei kirja liiku”

 1. Just… noi se hoituuki nätiste *voi paashat*! Uskomatont persseily, ko meil just vuarevaihtes varaukset muuttu ilmasiks ja muutonki.

  Nettilehrist ole just sama miält. Ei huvit eres avat, vaiks jottai muka-kiinnostava oliski. Mainoksi, kilpailui, miälipitei – prle, mää halusi vaa lukke yhre kappala kirjotuksi. :)

 2. —–>  Polgara:

  Sen osas arvat jo sillon ko Martti ja Mikaeli suljetti. Sekoomus jyllä, muut nilkit peräss.

  Kilkku-ruttoha levis Amöriikast. Viäl 20 vuat takaperi nettisivut oli järjellissi; assiaa hyväs järkestykses, jokune foto taik taulukko. Sit joku (mainoshyyppä) kiljas et »tyhmii sivui, iha kualleit. Näihi tartte saara ELÄMÄÄ!» Se tarkotti animaatioi. Sil tiäl olla. :(

 3. #BTW 2: Mulla on Firefoxissa lisäosat AdBlock ja NoScript asennettuna. Ei hypi popupit silmille eikä skriptit ala pyöriä, jollen ole antanu lupaa… ;-) Alussa on hankalaa, kun jokaisen ”tutun ja turvallisen” sivuston skriptit pitää ensin kammata läpi ja vapauttaa. Ventovierailla sivuilla sitten ihmettelee, kun ei tapahdu juur mitään sellasta kun pitäisi, niin tietää että jahas NoScript estää epäilyttäviä sivun skriptejä käynnistymästä. Niitä täytyy sitten yksitellen vapautella (tai olla vapauttamatta), kunnes selviää onko sivusto ”hyvis vai pahis”… :-)

 4. —–>  eSa:
  Tuttua on ja käytössä – lisänä vielä Ghostery.

  Nuo toimivat… tuota noin… hyvin, niin kauan, kuin ne toimivat hyvin. ;)

  Skriptien ja keksien blokkaus pudottaa käytännössä mm. juttujen kommentoinnin lähes täysin veks. Et siis lue, tai itket ja luet. Luovutat tietojasi, tai et katso. Lisäksi osa mm. Flash-häkkyröistä ei delaa ihan helpolla.

  Btw, läppärin käyttäjä saa vielä kivan bonuksen. Jos JavaScript + lisäosat ovat päällä, niin useimmilla lehtisivuilla tuuletin alkaa ulvoa kuin lädit Anfield Roadilla. Muna(sarja)karvat vaarassa. Ja onko edes kumma. Ihan tavallisille sivuille ladataan 200–300 elementtiä, osa niistä heviä graffaa. Netti, se on kuollut.

  – –
  Nii, yksipä unohtui. Ainakin Firefoxin Mac-versiossa iskee usein tylympi kohtalo. Vaikka poistaa kaikki tässäkin mainitut esteet pois käytöstä, ei sisältö lataudu silti. Ei ainakaan korrektisti. Ehkä se on säätökysymys tai tumpeluutta(ni), mut hei – onx marssijärjestys nyt oikea? Lukija hikoaa, voidakseen – lukea.

 5. Älä muuta sano, samaa mieltä! Luulin jo pääseväni tv:stä eroon, jos/kun kattelee useemmat ohjelmat pc-läppäriltä… Mut esim. suoraa stream-toistoa katellessa Yle Areenasta toi Adoben Flash viekin prossun tehot sinne 100% kieppeille (ja puhallin huutaa tuolloin hoosiannaa), seurauksena että myös stream-kuva alkaa samenee/tökkiin… Kerpele!

 6. —–>  eSa:
  Fläshi juurikin on Paholaisen keksintö. En tiedä mikä sen tekniikassa on pielessä, mutta kun selain tai koko kone liki kyykähtää, on jotain tehty maanantaina.

  Ongelma on myös laajempi. Kuvitteleex ne (oikeiston vallassa olevat) meediotalot todella, ett joku alkaa joskus maksaa niiden sisällöstä – nähdyillä, vaikkapa strategisilla ja teknisillä, parametreilla? Haloo vaan.

  Täytyy laatia tuosta eriksensä stoory, kunhan kerkiän.

Jätä kommentti