Loving machine

Windows helvatunkone Vista. Sivupöyräl. Ulvonu rapiat seittämä (7) tuntti. »Päivityksiä asennetaan».

Jouruin sen kaivama naftiksest, siis Vista-läppyni, et pääsen vaklama, milt jokku jutut näyttä IiEee:s. Viimitteks olen kohotellu kanttas joskus toukokuus. Ilmankos en tiäräkkä misä mennä, ja päivittely siirtys äkkiiki akkunan täl pual. »Päivitys nro se-ja-se epäonnistui. 52 tärkeää päivitystä saatavilla.» Ja nii erespäite.

Toi vaiva oli sit see verra FATaali, et joutusin kaivama netist purkutyäkalun. Siis niinko ensiks päivitellä tunni verra, huamata etei onna, etitä kalui toine tuntti, ja rytkästä pyärimä. Lopputulos?

Ei hajuka misä päi olla. Akkunas o seisonu kuus (6) tuntti et »Peruutetaan päivityksiä…». Koittaak se tyäkalu nyte pääst lähtöruutu ilma kulkemati vankilan kaut? Vai peruutel 50 viimist päivityst. Vai hajotel masiinan atomeiks ja kuskat Retmontti takas? Suasittelen! — Yähä täsä pakka pääl jo. Mitä sit sattu, jos pane rutkutuksen katki. Makhine kaatu kellarisse ast?

Ihan vaa verrokiks. Mäc mini päivitty 1–2 kertta vuares, 10 minutti kerta. Fläshi 5–6 kertta, a’ 3 minsa ja jokune muu prokrammi sama verra.

Kaik muut ajat joutu hikkoma. Laskutettavi töit.

10 kommenttia artikkeliin ”Loving machine”

 1. —–>  eSa:

  No just! Meikä on elellyt Mäc-onnelassa jo kohta tasavuodet 10, ja olen kerennyt unohtaa nuo hässäkät. :O

  Jostain tuon tyyppisestä on kai kyse. Pistin ap »päivitysten korjauksen» uudelleen käyntiin ja siinähän se taas rutkuttaa. Onni ei kyllä koita. Jokin wanha wiallinen päivitys estää kaikki uudet, eikä vammafilu itse korjaannu. Käyttisasennus varmaan edessä. Paitti. Vistan voi unohtaa, Seiskaa ei ole, Kasi on baaska. Seiskaa ei kai erikseen saakaan.

  Hämmentävintä tässä: miljoonat ihmiset ja yritykset sietävät tuota. Miks varte?

 2. hiki ottal on täälkin värkätty wintoosan kimpus. Päivitykset ei asennu ja sit ko asentus ni sit on juntturas koko kone. Asensin uudestas koko käyttiksen (win 8) ja sit jumitta netti. Onk vika käyttäjäs vai konees. Linuxia ei saa asennettu. Joka kerta jossaki tökkää.

  Mäkki olis varmast hyvä mut aikas kallis.

  Halval ei saa ko haasteita. =)

 3. —–>  # Jary:

  Jep, Vista oli kyllä varsin ”lässähtänyt” kyhäelmä. Mutta sanosin että tää Win 7 on kyllä paras tähän asti. Kasia yritän kanssa välttää viimeseen asti (tehty enempi kait kosketusnäytöllisten tablettien ehdoilla?), mutta ehkä tota tulevaa Kymppiä vois ajatella… Mutta silloinkin pitää odotella ensin tovi Kympin käyttäjien kokemuksia. ;-)

  Win 7:aa saa vielä, sekä 32-bit ja 64-bit versioita esim. Verkkokauppa.comista. Kannattaa lukea mm. ostajien arvosteluja:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6131/dbfjh/Microsoft-Windows-7-Home-Premium-OEM-32-bit#BVRRWidgetID

 4. —–>  hra heinämäki:

  Otan osaa, pakko sanno.

  Mun Vista lopulta imaisi sen korjaustyökalun. Tiedä hyödystä. Ainakaan Framemaker-päivitykset eivät kelpaa. Yritän nyt muita osia, 2–3 kerrallaan, tunti per coitus + käynnistys. — Mut et siis prkl. Puali vuatta avaamatta, jonossa 53 päivitystä. VIISKYTKOLME. Kenellä vippaa?

  Mikäs Linuxis hinkkaa? Onko sulla esmes jotenkin erikoinen kokoonpano?

  Mäcci maksaa joo. Edukkain kai jotain EUR 500. Mutt sen jälkeen voikin keskittyä tekemiseen, eikä murehtimiseen. Ei ääntä, ei viruksia, ei käynnistyksiä. Wintoosaa ei kämpässä näkyisi, ellei olisi pakko, web-duunin takia.

 5. —–>  eSa:

  Vista on järkyttävin ikinä. Mun HP-läppy on niin hvetin hidas ettei mitään järkevää voi tehdä. Pöytäkoneessani oli w2000 yli viis vuotta. Ihan toimiva.

  Ai Seiskaa tyrkyllä. Tattis!

  Seiska lienee hommattava, Vista saa goes. Täytyy kans harkita jonkinlaisen sandboxin pystytystä (VMWare Fusion). Muuten ei niitä vanhempia IE-versioita saa näkyville.

 6. —–>  # Jary:

  Tjaa, en tyrkytä Seiskaa… ;-) Sen paremmuudesta muihin käyttiksiinkään, kun en osaa oikein sanoa. Kun en tiedä. Mutta olettaisin, että Seiska on nyt Windowsin ”ikkunaruuduista” se ainoa, joka on tällä hetkellä edes jotenkuten ”ehjä” … :-)

  Mutta kovastihan tuo Gates yrittää noilla kuukausipäivityksillään kivittää sen ainoankin ehjän lasin (ks. aikasempi päivityspostaukseni)… ;-)

 7. —–>  eSa:

  Eiköhän tuosta konsensus vallitse: w2000 oli viimeisin (viimeinen?) kunnollinen Windows, ja Seiska on ainoa edes lähellä. Että sikäli.

  Mutt on tämä! Läppy on nyt ruksutellut 7,5 tuntia, 47 päivitystä jäljellä. Jos olisi töistä kyse, rasvaisin jo nuoraa…

 8. Edellisellä läpparilläni, kun tein tuon Vista -> Win 7 päivityksen, kesti ao. operaatio muistaakseni about 2-3 tuntia (ja pc oli jo sitä ennen tyhjennetty kaikista omista tiedostoista). Sen päälle tuli vielä sitten viimeiset windows-päivitykset netistä, tais mennä ehkä tunti jos toista siinäkin. Huoh..! ;-)

 9. Mäcillä nuo käyttiskohotukset taisivat olla luokkaa 20 min. MAX. Eikä mitään tarvinnut poistella. ;)

  Tässä Vistassa on jotain kyllä vialla. Mäcissä esmes Flash-palikan päivitys ottaa öbauttia 45 sec. Saman modeemin kautta mennään, mutta Vistassa vastaavan kokoinen tiedosto = 10 MIN.

Jätä kommentti