Muutama rättipää

Wanhan sanonna mukka, älykäs selvii tilanteest mihe viisas ei jouru. Täl kertta ei selvinny. Olik ehken viisautka?

Ranskas pääsi hiljakkon 12 henken establishmentti ainoostas. Puali maailmaa meni sekasi, siis puali länsimaailmaa. Some tiltis. Boutiqueist kynttilät loppu. Solitaarisuus kaivettu naftaliinist. »Iltapulu seuraa». Totanois. Jokune sana, kerettiläine.

Miks varte he kaivo verta nenästäs?

Luaja anto tunnetust meikäläisel vähä. Lihaksi tippus huanost, älylahjoi sitäkä. Jottan silti honasin määki. Jos luakan korsto retardi rupes avelema, osasin seisoskel turpa soukal. Hiippasin syrjemmäl. Pari munt viksumppa kaiveli huatrastas sanan säilän ja näki punast. En ikän kyselly kannattik.

Jokku sano tommost ittesuajeluvaistoks.

Luvut on kivoi. 12 älykkö. He varmast vastas kymment ryss… muunfärist, ainaski jos kysymä kerkis. 120. Paljok siäl Indokiinas kuali vinosilmi, ko Ranska piti jöötäs? 200.000? Friidamin ilosanoma otta kovil seeki, mut mitäpä ny valkone miäs ei The Assian pualest uhrais. Irakilaissi, 100.000? Afkanistanis, 50.000? Ristiretket ja noitavainot, inkvisiittio? Toisin ajattelija leimatti, ja poltetti. Kärtsätti notskis henkilt. Hyvä kristitty hurras viäres. Kui pitkä nettivireo tulis?

Sanavapaus. Hiano asja. Erikoise hiano, jos sitä käyttä oikkian färine. Jos valkone länsimiäs ilmastoirus toimistossas piirustele eli vadduile mustemma näkösil, loukka heijä arvojas, ni on lupa siwistynest naureskel. Vitsi vitsi. Enkla imaami jos latele maronlukui moskeijassas vääräuskoste niska, se on provokaatio: hyökkäys amerikkalaist länsimaist elämäntapa vasta. Hallitukset hätäistu, solttu rasvaa rynky, lennokki viritetä.

Väärä sanavapaus.

Ihmine on piäni, kovin piäni. Se tartte jumalanki, et pysyis pystys. Jumalan nimel sinäns ei kovi pal välii o, eikä sil, onk olemaska. Joku vaik joskus on riimukirjotellu nätin korulausekirjan ja sanonu nähnees, seeki riittä. Palvominenki vaihtele. Mekka kutsuu viis kertta pväs. Syntei tunnusteta, aave mariiat määrätä. Körttiikirkos veisata. Mettäs hiljennytä. Sivupoluil vaa ei parane poiket. Ne rivit, nehä o jumalan suaristami. Jumalan sana. Jahve, Kaikkivaltias, Krishna, Muhammad, Suuri Henki. Henki pois.

Munst tosa Ranskan jutus on jotta sama ko syyskuun 11, 2001. Amerikanssit kerjäs sitä*, ja saivat mitä tilaski. Pariisiski oli varmast kiva hekotel. Kaukan kavala mailma. Joku tyhmempi vois vihjat vapaurest ja vastuust. Sanaaha voi käytel moneltappa ja harvemmi kantsi otta ehrontahro nokkaas. Eik olis riittäny vaik EU-irvailut?

Mul jää väkistenki sukkela olo. Jos raaputta, hohka sen ohkase intellikentsin alt kovi raarolline näkemys. Vadduuks muutamast rättipääst.

Varoks, kanetti. Ihmiste tappajil ei mult heru ymmärryst, olkko syy mikä vaa.

* Jos siis oleteta, etei CeeIiAa & co järkänny koko hoito.

Jätä kommentti