Toivelauluja #1/6 • 2/1949

[biisirotla-2][/biisirotla-2]

Aaveratsastajat
– (Ghost) Riders in the Sky –

Tämän kantrymaisen länkkärilegendan ovat kaikki aikuiset kuulleet, onhan sitä veivattu suunnilleen satoina versioina kohta 70 vuotta. En kyllä ole Henkan versuunia tavoittanut, edes Thiilin. Ekana mieleen tuleekin Dann Y. Lucky Lipsanen, kaikista maailman kovereista. *hoitoon! [lat. huom.]*

[vihkosen kansi] Eiku. Valhettelin. Onhan sentään tämä hillittömyysversio.

Pertti Metsärinteen Orkesteri: »Hirvenmetsästys» (1970).

Tuo pyöri tappina kelamankalla jatkuvalla soitolla eli extended play kokoajan nonstop. Junnu Vainio kyhäsi sangen hulvattoman tarinan ja samalla kylvetti Kullervon Joukahaisen seuraksi. Paljon tosin jäi mukelolle ihmeiltävää:

Ja katos reppu hirvellä! Mä tähtään reppuun!

— No älä nyt tähtää, siel saattaa olla terä —. *BÄNG!*

No niin, nyt meni yks jo risaks…

Mikä saattoi repussa mennä risaksi? Sahanterä?? :O :b

Kepukin oli varmaan sponssannut:

Talonpoika työtään tekee mielin iloisin

Ja kultaa säteet auringon kauniisti traktrorin.

Ja olihan biisissä monia muitakin huikeuksia. Välihuutoja, örinää, traktori- ja metsästysefektejä. Khooruskin vääntyy »Hirvi vai eeei/hirvi vai eeei». Kyse onkin itse asiassa pienoisoopperasta, Innasen ja Em Aan hengessä. Olisi varmaan säveleitsijä Jones ollut ottavana, jos olisi kuullut…

Sävel: Stan Jones

Sanat: Kullervo

© Fazer julkaissut pianonuottina. Henry Theel ja Metro-tytöt laulaneet Decca-levylle SD 5097.

Toivelauluja

Tämä JukeBlogin juttusarja käy (valikoidusti) läpi Toivelauluja-vihkosten sisältöjä. A6-kokoiset julkaisut ilmestyivät vv. 1949–1983, yhteensä 126 numeroa. Toimittajana kunnostautui sanoittajanakin tunnettu nimim. Kullervo (oik. Tapio Lahtinen, 1922–1996). Kustantajana toimi Musiikki-Fazer.

Yhdessä vihossa on n. 40 laulua. 20–30 mennee käsittelyyn eli ne, jotka tunnistan, ja joihin itselläni on jokin kiinnekohta. Lyhyet stooryt, kepeä pensseli. Jokunen vuosi puuhaan siltikin hupenee. — Ja ei. En kaivele wikipedioita, saati SinäPutkia. Muistini tylsejä luistimeja, itteksen plankkailen.

2 kommenttia artikkeliin ”Toivelauluja #1/6 • 2/1949”

 1. ”Kas torvet soivat, metsässä on ajo alkanut…” Toi muistetaan kyll.

  ”A finski traktor, paras traktor!”

  Mutt viäläki parempi olsis Tarina persiinalaiselta torilta? :D

 2. —–>  Polgara:

  »Tättärää, pippihuu!» :)

  Se mun äänitys oli tottkai kovast kälyne, rarion kaijuttimest suara mikil tehty. Sitäki sai sit ihmetel, mikä helvattu on penski traktor. *hehheh*

  Aiwan, POK7SV. Parvella Toscaa… Saas katto mitä kaikke vihkoist löyty, ko joskus päästä 70-luvul!

Jätä kommentti