Toivelauluja #2/6 • 2/1949

[biisirotla-2][/biisirotla-2]

Taikarenkaat
– Golden Earrings –

[vihkosen kansi]

Sa taikarenkaat nyt multa osta nää…

Automyyjien klassikko. Omia muistikuvia ei pahemmin ole. Kelanauhalla oli kyllä kakruna setti instrutangoja, mutten sano varmaksi, oliko siellä tämä. Tankolaulaja Eino Görn lienee tunnetuin versunisti.

Teksti on havaittavan 40-lukuinen. Ei sanota sä vaan sa, ja toisaalta ijäks ja ostaos, multakorvarenkaat. Moraalikin on lievän mustaa: jos tummalta vain hommaa ympyrän, johan jääpi kättelyssä vankiks armahan sielu. Panttivankitraamat olivat kait harvinaisia vielä. Ja kyllä tunnollinen virkahenkilö saattaisi havaita parituksen tuntomerkit.

Tämä mister Young taisi irrotella kynästään myös tosiklassarin »Johnny Guitar». Siihen törmännemme vielä.

Sävel: Victor Young

Sanat: Anja Eskonmaa

© Prima Vista julkaissut pianonuottina.

[Toivelauluja-details]

2 kommenttia artikkeliin ”Toivelauluja #2/6 • 2/1949”

  1. Nonni! Tulihan sitten se ensimmäinen kipale vastaan, josta en ollu kuullut yhtikäs mittään! ;-) Noista aiemmista oli jokaisesta edes pieni ”tatsi”… Mää oon nyt sanaton! :-)

  2. —–>  eSa:

    Saattoipa sanattomuutesi olla aika väistämätöntä.

    Jo näissä kahdessa ekassa vihossa on lähes 150 laulua. Puolet on sellaisia, etten edes nimeä ole konsaan kuullut. — Tilanne näkyy hyvin tässä 2-vihossa. 70 vetoa. Viidestä on nippa nappa jotain sanottavaa. Aikas paha, toi 40-luku. :)

Jätä kommentti