Tyhmä Amazonissa

Niinkos hyvin tiäretä, ei kabi lakka verättämäst.

Amatsoonis on tunnetust yks sukkela juttu, alust saakka siäl ollu. Vaik aasiakas ostais samalt myyjält kaks tuatet (taik enempiki), he lähettä ne erikses kaik. Ja Amatsooni itte, kene kaut se koko homma pyäri, kuitta postaritki erikses, joka ainuvast. Vissi postivirmat hyvi lopannu? Eres Huutikses ei tommosel taval pelat. Kaik koiteta lähettä halval, jos vaa passa.

No kui ollakka, käveki toiseltappa. Myyjä (the seller) lähetti ykskaks mun (stupid customer) kaks eläväkuva samas kuares. Oikke kiva, ei paha sana. Paitti. Mää en sunkka tykänny maksa postarei turhast, eli siit toisest. Tahroin saara hyvityst.

Kolme päivä syyretti erestakas iimeili. Ne kummakki selitteli assioit vuarospitte, myyjä ja Ama. Ama kehtas peräte usutta munt johonki valitussydeemin syävereihi, mihe oli jo pakko sanno, eten ol mikkä loijeri. Lopultas sit kypsysi. Tähän tappa:

Oh, I see.

The seller: »We can’t do nothing. Please, contact the Amazon.»

Amazon: »We can’t do nothing. Please, contact the seller.»

That goes on until the [stupid] customer drops the ball. How very, very, clever!

– –

Rahast ny mittä — EUR 1,82. Nälänhätä hetikä. Vadutta vaa, et periaate mene halval, ja seeki, et Tsooni nappa nätit manit tommottis. Jos tempun teke vaik eres 10 000 kertta vuares, nat bääd. *evil*

Jätä kommentti