#Torisuvakki'n kokoontumisajo

Suvakki suvaitsee suvaita heitä, joita suvakki suvaitsee suvaita. Ne muut, ne ovat toisia. Vääriä. Revareita.

Menneellä viikolla nähdyssä puolipoliittis-sosiaalisessa soap-oopperassa esiintyi hävettäviä piirteitä. Hakematta nousee mieleen Villin lännen lynkkajaiset: kaikki ovat hetkessä paikalla, jokainen ulvoo samaa kuuta, harva tietää mistä oikeasti on kyse, mutta varmuus on valtava. Oikeus tapahtuu! Na(u)rua vääräuskoiselle! Mitään sheriffejä tänne!

Saatan ikäni puolesta jo muistella vähän muutakin. Runsaat 40 vuotta sitten riehui punapappi. Samat ne olivat elementit silloin, musa vain kulki eri tasolla. The Message oli äärest selvä: Jos et ole meidän puolellamme, olet meitä vastaan. Muistaako joku, mitä muudan Bushein lausui 15 vuotta sitten? Ai. Ette olleet syntyneet. Eskarissa? My bad.

Some siis näytti woimaansa. Uskolliset teltalle, parissa päivässä. Yksinkertaisuus on kaunista.

Entisessä maailmassa olisi käynyt ehkä toisin. Moni punainen höyrypää ja häröilijä olisi joutunut kuulemaan järjen ääntä heti, kun niitä ensimmäisiä henkisen sakinhivutuksen suunnitelmia olisi viisaammille soperreltu. Kiireessä saadaan tietynlaisia tuloksia, vanhalla kansalla on tästä sattuva sanonta. Mutta kukapa nyt funtsimaan jouti. Hvetin hyvä hirttohurma haihtuisi kuin ilmavaiva aavikolle.

Lievää hupaakin härdelistä koitui. Elvyttelin sattumoisin Twitteriäni juuri pari viikkoa sitten. Ehätin kaivella sinne niitä »seurattavia» kohtuu porukan ja näytti lupaavalta. Sitten kaadettiin framille tämä joukkopsykoosi. Avautumisten seurauksena oli pakko asuttaa puolet takaisin takapihalle. Sen verran paksuksi turposivat tarinat. :)

Vakavampi huomio liittyy asioiden suhteisiin. Tärkeysjärjestykseen. Tällä välin:

  • Kreikkalaisille pankeille on syydetty järjettömät summat. Lainattua rahaa, miljarditasoa (1 000 000 000).
  • Suomi on koplattu mukaan johonkin »isäntämaasopimukseen». nato-haukat kirkuvat tauotta.
  • Kulisseissa meitä kuskataan kohti EU-liittovaltiota
  • Sama koskee pankkiunionia. Kreikka-kuvio vakioidaan ja kohdistetaan kaikkiin (pieniin) jäsenmaihin.
  • TTIP- ja CETA-sopimuksia valmistellaan salassa
  • Viron veljeskansa on vallannut Suomen rakennustyömaat
  • Työttömiä on 500 000
  • Euro on kuolemansuudelma, mutta eroaikeita ei eliitti esitä. | Ensimmäisessä kansalaisaloitteessa (Törmänen) on kirjoitushetkellä 6 892 nimeä. Toisessa (Väyrynen) 33 262. Aikaa on.
  • Venäjän kanssa on pilattu poliittiset välit ja romutettu vienti
  • Harmaa talous (veronkierto) rehottaa eliitin ja yritysten keskuudessa. Sekoomus on yli 10 vuoden ajan torpannut tarvittavan lainsäädännön.

Esi-isiemme verellä, hiellä ja kyynelillä lunastettua itsenäisyyttä myydään siis joka ainoalla tiskillä, vähiten tarjoavalle. Suomen päättäjiltä — eliitiltä — on kadonnut sekä maalaisjärki että isänmaarakkaus, samoin kyky seisoa omalla maalla, omin jaloin, omin päätöksin. Moraalikato on täydellinen. Koko isänmaa on menossa nurin. — Kuriositeettina: viime vuonna Kokoomuksen nuorisojohtaja tappoi naispuolisen maahanmuuttajan. murhasi vanhan naisen. Puuha kävi kaiketi työstä, kun ei ehtinyt manifestoida.

Montako miekkaria?

Kuinka monta konserttia?

Onko pystyssä loistokas #UnelmaSuomiTakaisin -kampanja?

Kerätäänkö nimilistoja ovelta ovelle, adressit.com nurin?

Onko virkavalta helisemässä, kun valtavat suvakkijoukot tukkivat kaupunkien kadut, polttavat maijat ja leiriytyvät eduskuntatalon portaille sulkien selkärangattomat lierot sisään?

Onko maahan julistettu poikkeustila? Tehdäänkö vihdoin jotain todellista?

Aivan. Face nyt vaa on sillee niinku kivempi, tiätsä.

Todettakoon kaneettina että minä en persuja symppaa. Enkä juuri muitakaan. Joukkotyperyys missä tahansa muodossa herättää sääliä. Lammaslaumassa piileksinnän sijaan kehottaisin kehittämään medialukutaitoa. Ihan jokaiseen vedätykseen ei ole syytä rynniä, olkoon väsätty vahingossa tai tarkoituksella.

# Post scriptum

Lehtitietojen mukaan suvakkijuontaja yltyi elämänsä tähtihetkeen. Avauskysymys Perussuomalaisten edustajalle: »Miksi sinä vihaat minua?»

Toivotan hralle nastaa jatkoa, sitten vanhana. Karma is bitch. Ylimielisellä v*ittuilulla on taipumus iskeä takaisin, etenkin kun se tehdään divisioonan vahvuisen selän takaa. Mutta varsinkin, tuo yksi pieni lause tiivisti koko tapahtuman luonteen. Paremmin kuin tuhat ja yksi virkettä. minä ja me. me ja ne. Sokka & friends luovuttanee lisätietoja.

Jätä kommentti