Toivelauluja 6 • 1951 • 1/4

[biisirotla-6][/biisirotla-6]

Tähti ja meripoika

Merimiesvalssien aatelia. Kai. Ruåttalaista alkuperää.

Tämän suuruus ei ole oikein koskaan auennut. [vihkosen kansi] Hra Virta toki vetää komeasti, mutta omatekemänsä sanoitus on jotenkin kulmikas. Tiedä sitten, olisiko pro kiskaissut paremman. Mm. nimim. Kullervo dominoi tuolloin ja jälki oli usein levotonta. Ja lopullisestihan meni maku, kun muudan länsirannikon Peter Pan kehtasi lainata nimen tekeleeseensä… *naamapalmu*

Tangokuninkaan lisäksi asialla on tietenkin ollut leegio lainausmerkillisiä tankokuninkaita. Vihko puolestaan mainitsee Theelin, jolla tuntuu olleen menekkiä tuohon aikaan. Moderni versio löytyy Kari Tapiolta, luultavasti ainoa mainittava.

Niin, se pakollinen väännös. »Kerron, kuinka kouristaapi sieltä.»

Sävel: Bror Karlsson

Sanat: Olavi Virta

© Fazer julkaissut pianonuottina. Henry Theel laulanut Sävel-levylle S 9015.

[Toivelauluja-details]

Jätä kommentti