Toivelauluja 6 • 1951 • 2/4

[biisirotla-6][/biisirotla-6]

Tennessee-valssi
– Tennessee Waltz –

[vihkosen kansi] Tästä ei oikein sanottavaa heru. Jos ken on saanut korviinsa Alma Coganin defenitiivisen luennan, ei tahdo kotoperän kiekaisuja kuulla. No, hra Marstio sentään raspiroitsi, oliko se 80-luvun lopulla, kelpo version.

Kullervo se tässäkin mestaroi. Hankala pala – originaalissahan on elokuvamainen tiivistys. »My friend stole my sweetheart from me», while… ne sitä valssiansa siellä veivasivat. Cumulus- ja heinäkasa-Suomen rantakoivun larvojen huokailu… ei se nyt ihan sitä kohtalokkuutta tavoita.

Juu. Joihinkin lauluihin nyt vain ei pitäisi.

Sävel: Redd Stewrd – Pee Wee King

Sanat: Kullervo

© Prima Vista julkaissut pianonuottina. Henry Theel ja Metro-tytöt laulaneet Decca-levylle SD 5133.

[Toivelauluja-details]

2 kommenttia artikkeliin ”Toivelauluja 6 • 1951 • 2/4”

  1. Kappale on hämärästi tuttu… Marstion version muistan. Mutta mulle on ehkä kait ”tutuin” Muskan esittämä versio 1970-luvun lopulta. Niin noi Muskan sanat *kröhöm* taas tuskin olivat alkuperäiset… Luulisin? ;-) Ja kai Muskalla siinä taustalla joku valssin tapanen soi, noppee sellanen… Heh! :-)

  2. Enpä Muskaa muistanutkaan. :o

    Sanoituksia on ainakin kaksi. Muska tuuttasi varmaan M. A. Nummisen sanoilla (1979), kuten hra aiemmin itsekin (1976). Mitähän versuunia käytti Ami Aspelund – toisena ainakin omaa ruåtsinnostaan.

Jätä kommentti