Toivelauluja 7 • 1951 • 3/6

[biisirotla-7][/biisirotla-7]

Häämuistojen valssi
– Anniversary song –

Aivan loistava biisi. Tai siis, no, sävellys.

Sanoituksessa on huomattavalla mitalla »runoutta». Herääkin epäilys sellainen, ihan yllyttämättä, että hra Arno Oran daideelliseen duskhaan ja valkoisen paperin kammoon on löytynyt porstuan pielestä kärpässieniä. Tai kenties lipsui valeriaanan annostelu. No siis:

[vihkosen kansi]

Niin loistivat tähtöset taivahallaan/

kuin tähteäin kaks, jotka silmissäs saan.

Far-out. Saako mies valssin päälle kaksi tähtisilmää, mustaa, po-jo-joing! Vai onko kyse feminiinisestä omaisuudensiirrosta häiden yhteydessä: kaksi tähtisilmää täten luovutetaan, ja kiva niitä katsella, arkisin, vuorotellen.

Kertsi:

Rintaani painoin sun, valssi kun soi/

enkelihymnin sun hurmasi loi/

ja onnesta suihkivat sydämet vain.

Donna syöksee urhon hurmahan sellaiseen, että jo kaikuu korvissa laulut enkelten? Ookoo. Mutta sydän, joka suihkii, kuulostaa onnettomuudelta. Vieläpä pahalta: nain-van-van, mediheli, nytonkiire. Jaa, metafoooria, niinku.

Arno Ora? Kuka onpi hän — hra vai rva, yleensäkin? Salanimi kaiketi, nevöhööd. Tuure Ara. Åke Tuuri. Tuurin kauppa. Köhh.

Versioita on tietenkin huikea määrä. Yksi niistä löytyy myös Rockweb-listaltani Top 100: Kaikkien aikojen kotimaiset käännösbiisit. Nuori Babitzino rykäiseekin sellaisen danssin, että vientiä on yhä. Sinkulle varsin kelpaisi, se sinkku. 1973. En ole järin etsinyt, olisi siis aika.

Sävel: I. Ivanovici

Sanat: Arno Ora

© Fazer julkaissut kokoelmassa »Vanhoja hyviä valsseja» .

[Toivelauluja-details]

2 kommenttia artikkeliin ”Toivelauluja 7 • 1951 • 3/6”

 1. Tätä en ole mielestäni kuullut kaiketi kuin Muskan esittämänä ja silloinkin siis -eka kerralla- tais tiuku repiä sitä ihteään 70-lukua….

  Muskalla oli varmaan hänen huippukautensa tuolloin 70-luvulla, paljon oli ajan tapaan käännösbiisejä. Muistan jotenkin, että en

  oikein pitänyt tästä Häämuistojen valssista, se kun ei ollut, hmm… ööö… Niikus ”moderni”. ;-)

  No, enpä kyllä tiennyt silloin, että tämä valssi oli jo silloinkin reippaat kaksikymmentä vuotta vanhaa tekoa… ;-)

  Hmm, miksiköhän Muska valitsi juuri tämän ja alunperin vielä valssin repertuaariinsa..?

 2. —–>  eSa:

  Enpä ole itsekään tainnut muita versioita kuulla, ellei nyt ohi mennen.

  Minusta Muska-versio on nimenomaan moderni. Kaukana valssista, rock-otteella sovitettu ja vimmaisesti laulettu. Onkohan kukaan edes later ryhtynyt? :)

Jätä kommentti