Hats rocks off

Tulin tosa ehtoost kiäräyttäneeks lautasel yhre kokoelman. Aikas kanttaki kattelin, ja kyllähä siit tartte pikkase pärist.

Huuperi on kerenny Aurajoes juaksema. 1976. Melkkest neljäkyt vuat menny. Niist ajoist vois kaikelaist sanno. Eri mailma ny ainaski, biisei osatti viäl tehrä. Täsäki lätyl löyty jokune hianokki, vaikkei mikkä best-platta olekka. Harvinaisuuksi melkkest kaik. Etei vaa olsis ollu sinkkui jokane.

Mut stoori starttas takakannest.

Tsuumasin tyyppei aikani. Rupesin funderama. Moni yhre-tähre-ihme, pari voi-herran-tähre, ussempi jo vainautunu. Ne elävätki käpyttele ikäluakas 60–70. Jos vähä muistelis.

[takakansi] Kiakko, siis Hat rock 1, on levyvirma Hi-Hatin tekossi. Pulju ei kai ollu pitkäikäne. Pääjehu totteli nime Tommi Liuhala. Puulaakin ykkösstara paistattele tosa keskel ylhääl, ja hänelthä irtto ne parhaat biisitki, »Prinsessa -65» ja »Kujakissa». Eka lainatti Neil Sedakalt. Jälkimmäine kait tyrkätti Syksyn Sävel -kilpailuihi? Hector kunnostautus, kukkahattu heräs: »Myönnettäköön että olit/ makeempaa kuin alkoholi». Närhi, Seppo Närhi. Lisätiatoi antta Loora Närhi.

Närhin alapualel vahta Jeesuksen ja Chen serkku Eero Lupari. Hän teki noihi aikoihi yhre älpeen ainaki. Sen paras veto löyty täsä, »Eikka vaan». Muistan kuulleeni muutaki. Unohrukse yä oli sanke hyvin ansaittu.

Vasen yläkulma. Vanha Isäntä. En tunnista äijist ko Vakkilaise. Kappala on »Darling Companion», ei kummonenka, alun perin Lovin’ Spoonful. Muistaaksen. — Oikias kulmas luuraile duo, Maru & Mikael. Hra tuntte nimen Wiik, eli Soundi-lehrykän fiini vinyylikyttä. Biisi on »Pan». Nevöhööd.

Jeesukse vasemmal pualel luveta Kalevala. Mun miälest tosa takan on kitaristi Matti Kurkinen (1951–75), ja häne eressäs perustajaheebo-basisti Lido Salonen (1950–08). Biisi on »Boogie», alpummilt Boogie Jungle, olisko ollu sinkkuki. Älppy makka hyllys, samate Lidon elämäkerta Elämä jota en olisi halunnut elää (2001).

Chen oikkial pualel kuikuile Rotox-nimine pumppu. Kitaristi on näköjäs Lowell George… eiku, Che on pompannu sinnekki. Eero Raittinen löytyy kans ja vaatimatont porukkaa muuteski, »Alan keisari». Ron Jeremy? Etummaine siloposki on selvästki urpo, teryleenit vaa ei näy — Upi Sorvali (1952–89).

Niputeta alarivi. Eric Lars Four, Jig-Saw, Haikara ja Cameo.

Eka bändi oli jostan pohjoisest. »On rohtoo». Ei kyll ollu mutei levinny tautika. Later tuli lama ja kirtsut meni kortil, kombost tuli ELF. »En liepeisiis jää roikkumaan», nätti khoorus. — Jig-Saw tais koitta Creamin jalanjäljis, mut ei toi »Ujo poika» porstuaa piremmäl päässy. — Cameo krahnutti ittetäs hetken verra, mutei siäl »Keskellä selkää» mittä kutka ollu. Myrsky yllätti, kompassi katos, airot putos. Sen koommin…

Siunatuks lopuks viaraile Haikara. Sällit huuruile kapakis, tilaus kuuluu »Poika pilvellä». Pal välii. Maineteot oli jo valmiinas: 1972 lehahti ilmasse loistava longari Haikara, mist löyty suamiproken klassarikappalat »Manala» ja »Köyhän pojan kerjäys». Ai mun hyllys vai? En keräilly lätyi viäl sillo, ja nyte o liäväst myähäst. Hinta pyärii jossai 3 000 markan paikkeil. Määkä ny NII hullu ol!

No juu. Ei mikkä kualemato kokoelma. Siit vaa ei mihenkä pääs, et nykypäivän sondaa ei tähänkä helpol mahruis. Viäl 40 vuat takaperi osatti tehrä laului, mut see kyky on sukkelast karonnu. Mää luule, et elämäst on tullu liika ohkast. Muavist. Helppooki. Vehkeet ja releet hohta ja niit o joka lähtö, mut mitä niil sit ollenka tehrä? Ei mittä jälkipolvil jäävää ainaska *koodinimi Tsiik*.

Olik se Lauri Viita. Vai Haanpää? Se ketä lohkasi, ko jotta kymmene kiäle äijä taas kehutti. »Mutta oliko hänellä mitään sanottavaa?»

2 kommenttia artikkeliin ”Hats rocks off”

  1. Tää ol nii hauskane, ko sääki muistat noi kaik *viäl*. Ei näis kokoelmis oikke muut virkka ol säilyttä, ko just tämmöst varte. Tul just miäle, ett mullaki o älpyi ko olen pitäny jömmas iha vaa jonku hullu jutu takia (niinko Tiksa ja Hevospistooli – ei mittä järkke). Musiikil ei ain ol iha se kaikkei suurin vaikutus… :)

  2. —–>  Polgara:

    Tixa, hehe. Olik se joku 80-luvu kulttijuttu, piänen porukan vääntely? Levy on kyl hyllys, sain sen kamraatilt kerra, muten ol tainnu eres kuunnellakka.

    Oikkiast olet. Jokku levyt kantele fölisäs kualemattomi muistoi, kakara-ajoilt ja see jälkke. Osa on tiätyst klassikoit, pakko löyty hyllyst. Ja jonku verra on sit »tixoi», niinko vaik joku Ret Marut -älppy, misä veivaile kitaraa mun koulukamu.

    Kyll hamsteri syit löytä! :D

Jätä kommentti