Mä olen niin old

Hei, käyttämäsi selain on vanhentunut eikä Xxxxx.net välttämättä toimi sillä oikein. Lataa uusi Chrome, Firefox tai Internet Explorer niin kaupankäynti sujuu mukavammin.

No hei vaa. Whu-evö-ju-aa. Mun selaimes lukke, et:

[Safari-ikkunan kaappauskuva]

Mää muistan toisenki ajan. Hehkutelti toiseltappa. »Web-sivun yksi suuri etu on, että sitä voi katsella millä tahansa selaimella.»

Kaikki assioit mää ain muistanki.

2 kommenttia artikkeliin ”Mä olen niin old”

 1. Mää sain 1990-luvun alkupuolella työni vuoksi pariksi kolmeksi vuodeksi tunnukset Tampereen teknillisen korkeakoulun Unix-koneelle, simulointia kun nääs piti tehtämän…. Peeceellä oikkiat simulointihommat ei silloin onnistuneet ollenkaan. Ne piti tehdä sen ajan ”ferrareilla”, eli korkeakoulujen raakaa laskentakapasiteettia omaavilla koneilla.

  Tunnuksiini liittyi siis sopimuksen mukaisten ohjelmien käyttö, mutta kaupan päälle tuli sitten kasa erilaisia ilmaisia apuohjelmia (esim. tekstinkäsittelyohjelma Emacs ja jottain muitakin). Niittä en juur käyttänyt, mää kun olin jo (silloinkin) ”wintoosa-miäs”… ;-)

  Keväällä 1993 yhtenä aamuna huomasin, että hakemistopolkuuni oli lisätty ”yllättäen ja pyytämättä” yksi uusi hakemisto: NCSA Mosaic. No piti kurkata ja kokeilla, mikälie? Se olikin joku ohjelma, jossa eri värillä korostettua sanaa hiirellä klikkaamalla pääs uudelle sivulle tai ehkä uuteen kuvaan? Jassoo. No, jottain toista tuntia kait meni, kun olin pääsääntöisesti käyny lävitse ”world wide web”:in. Eli siis koko silloisen internetin… :-)

  Joskus siis selaimet ei ”vaatinu” mittään, riitti että sulla vaan oli se… Selain, nimittäin. :-)

  PS. Nykyään ei aina tahdo edes ehtiä kaikkia uusia sähköpostiviestejä lukemaan aamukahvituntiin mennessä. Mitenkä tästä (netti)maailmasta on ny päässyt näin monimutkainen syntymään..? ;-)

 2. —–>  eSa:

  Aiwan. Tosimiehet väänsivät suoraa hötömölöä Emacsilla… :)

  Mosaic-selainta en ehtinyt avata. Ekassa winkkudoosassani oli jo Netscape, 1994. Sen nimeen sitten vannoinkin. Olikohan sen ja Firefoxiin välissä mitään? No, webbisivuja (rakennetta) tarkistelin kyllä Lynxilläkin *virn*.

  Niinpä. Tiedä sitten onko iän tuomaa, mutta kaipaan ihan oikeasti niitä ns. alkeellisia alkuaikoja. Pieni oli kaunista. Fiat kelpasi pikitielle. Mitä on infoähkyllä saavutettu? :O

Jätä kommentti