Lainattuja sivuja

…saa ylensä halvemmal ko ostetui. Siks varte täytyyki ihmetel: ainaski vuare mittane paussi! Noh, leikata jokune siivu.

Antti Heikkinen: Risainen elämä — Juice Leskinen 1950–2006 (Siltala, 2014)
Nick Hornby: High Fidelity (Indigo, London, 1995)
Ismo Sajakorpi: Kivikasvot ja mä — 50 vuotta viihteellä (Doscendo, 2015)

# Risainen elämä

Täst Leskis-opuksest tairetti aikalai kohkat. Hra raapustelija juaksi prokrammist toisse ja eiks joku kyhänny näytelmänki. Mää en pirelly kiirut. Kirjoi makka ennestäs hyllys, Alataloo ja Rinnettäki, älpytki löytyy kaik — ne tärkiät. Ja vaik kiskastais keskel yät kaljust pystysse, ni tommoset 30 leskist putto heti. Näppeihi vaa akustine ja pöyräl tuappi taikk pari. Ett niinko… kaanoni ennestäs kunnos, sano. :)
Pikkase silti orotuksi. Ne aikasemmat teokset on ollu jollantappa myätäsukassi, jopa se Rinteen veto. Hän oli liika likel varmastki. Sitäpaitti, jos takaspäi katota, Alatalo – Rinne on paljo Leskist tärkiämppi. Ken riimin tietä käy/ on riimin vanki. Ketä kaipa eilispäivän ristisanoi?

# Kivikasvot ja mä

No jaa. Otin ko silmisse sattus. *virn*

Mut kyl Kivikasvoihi piänt yhteyttäki o. Nehä sillo josku mailmas siäl mv-loodas suuresti showtansa mainosti. Harvinaist herkku. Tuli vahrattu. Biisejäs en paljoka kuullu, eka minkä muistan oli vast »Tankeros love» (1975). Sitä veivatti sinä talven ankaraste Turun diskois.

Se show jäi kyl miäle. Äijät esitti hyvi kaikelaissi roolei kankstereist ämmisse, eikä ne kässäritkä baskemppi ollu. Freddy ei viäl sillo näyttäny ronjeremylt, ja Dolivo pualestas… nii, hän erusta mul simmost hiukka sukkela assia. 50-lukulaine. Vähä paha selittä mut… jokku tyypit liittyy, siis ulkonäkö, mun kaalis 50-luvun maisemiin. Dolivo, David Platt, Jukka Purolahti, Matti Viironen. Ilmeet, eleet, vooki. Pertsa Koivula ei ol mittä…

Juu, kämpiks toi valahti vast myähemmi.

Lykkäsin toho pahuttas ton Hornbynki. Sunkka sitä lainannu, se tuli tänäpä postis. Suamennosha oli niim pal kauhia nyyrikki, et täytyy tarkista, misäpäi vika.

Paussi pualestas ei ol mikkä ihme. Hyllyt notku torpas. Tartte lukke ensiks poijes.

2 kommenttia artikkeliin ”Lainattuja sivuja”

 1. # Kivikasvot ja mä

  Jaahas, tuollanenkin opus ilmestyny…? Dänx infosta! Pittääpä varmaan lainata, kun kerkkee…

  Juu, Kivikasvot-show oli silloin 70-luvulla yksi niistä ”must-ohjelmista”, joka piti aina kattoa telkusta. Tuli suht harvakseen, ehkä kerran kuukaudessa tai puolessatoista? Ei kuitenkaan kesäisin, muistelen…

  Ne 70-luvun showt oli ihan katsottavia. Ne oli suht vaivalla kyhätty, rahaa oli käytetty lavasteisiin ja asusteisiin. Mut 80-luvulla alkoi jo aika mennä Kivikasvoista ohi ja eikös pumpun kokoonpanokin alkanut silloin vähän muuttumaan….

  Telkkarin vahtaaminen ja ohjelmavalintojen (heh :-) ) tekeminen oli tosiaan silloin simppeliä: kanavia oli tasan kaksi. Maikkarin ohjelmat kun oli tungettu sinne sekaan…

  Oi niitä (yksinkertaisia) aikoja.. ;-)

 2. —–>  eSa:

  Kivikasvot-opusta sain luettua 29 sivua… *RUK-allergy*

  Suht harvaksensa, juu. Ne oli varmaan aika isotöisiä — gangsteriteemat ja muut vastaavat, silloisella tekniikalla. Ehkä se takasi tasoa, tavallaan, ihan baskoja käsiksiä kun ei kantsinut noin vaan kokeilla.

  Onnex ei oo enää tellyä. Jo pelkkä ajatus americaanomaisesta 1100 kanavaa ymp/vrk ahdistaa pahan kerran…

  Juice-tiiliskivi oli kyllä äärest hyvä. Pitää laittaa ostoslistalle, peräti.

Jätä kommentti