Naamattu – sana viikonvaihteeksi

Verkkokauppani starttasi alkuvuonna. Vauhdin ylläpitoon kelpaavat tietenkin kaikki kiihdytys- ja viihdytysvälineet, jopa Twitter ja FB. Ensin mainittu virittyikin näppärästi. Tämä toinen — POPdivari.fi • Facebook — seisoo kuin ronjeremy häissä.

Listataanpa:

[POPdivarin etusivun näkymä]

 1. Tykkää-nappi
  Sen pitäisi (nettiohjeiden mukaan, joihin oletuksina viittaan jäljempänä) näkyä header-kuvan keskellä. Ei puhettakaan.

  Kaksi muuta namikkaa kuvassa toimivat, sinänsä. Äärimmäinen oikealla (•••) avaa valikon, jossa olen jonkun muun sivussa nähnyt kohdan »Tykkää sivusta» tjsp. Juu ei meill päi.

 2. Slogan

  Kaupan nimen alla. »Sovellus». Se on luokka eli sivun luokitusmäärite, jollainen on sivua luotaessa pakko valita valmiista rotlasta. Siinä tietenkin pitäisi lukea Verkkokauppa, tai mieluiten näin: Elokuvat • Kirjat • Musiikki. Ei onnistu.

 3. »Se pieni punainen kolmio»

  Asetukset-valikko. Pitäisi kuulemma näkyä sivun oik. yläkulmassa. Näkis vaan, lauloi Pasi ja Pekka.

 4. Suosikit-valikko

  Yläosan kakkospalkin vas. reunassa. Eiku. Ei missään.

 5. Kartta-näkymä, kaupan sijainti

  Vas. reunan Tietoja-osiossa. Paitsi ettei ole.

 6. Markkinoi-valikko

  Tämä menu ei näy julkisesti, mutta se sijaitsee oik. reunassa vihreän »Luo sivu» -namikan (sen hvettiäkö sekin siinä toimittaa?) alla. Napsauttamalla saa kaksi vaihtista, joista ylin olisi houkuttava: »Kutsu kavereita!». Klikkaus ei johda onneen, vaan sulkee koko valikon. Selityksittä. Tietenkin.

 7. Mainostaminen ei ole käytettävissä -laatta

  Tuommoinen näkyy kaupanpitäjälle, joka ainoan tilapäivityksen alla. Viesti kyllä on oikea; en ole ryhtynyt mainoksiin. Hupa syntyy sen Tooltip-viestistä: »Julkaisuja ei voi mainostaa, jos jaettu sisäänkirjautuminen on poistettu käytöstä.»

  Mutku, mitään ole jaettu tai poistettu. Ja kaupassa ei ole muita kuin minä. Vain stana onko?! 8|

Tietääkseni en ole mitään rajoittanut, kieltänyt tai estänyt. Tahdon ensin nähdä että kaikki pelaa. Eri asia sitten, jos esmes selaimet eivät kaikkiin pop-uppeihin suostu. Tai ovat liian vanhoja. Kolmekin vuotta. Hahhahha.

Kyllä en tycker täst ny. Vaatimaton vahtauspage pitäisi hoitua heittämällä. Sen sijaan päivä laskee mailleen kauppiaan tonkiessa FB-tynnyreitä, selvittääkseen, mitä mistäkin namisguugelista vahingoksi koituu ja missä tuoksahtaa isompi kojo. Zuckeristit eivät tietenkään mitään missään online vastaile. He istuvat Caymanilla viivan alla. Troubleshootingit saapi ratkoa hypertekstilinkkiohjeosasto, jonka syövereihin katoavalla puksulla pitää olla perintöosuus plakkarissa, ja kaupanpidolla vähemmän väliä.

Mites ne mantrat menikä? Markkina korjaa itse itsensä. Sitä odotellessa… *merimieskiekua*

Jätä kommentti