Amazon – kuinka asiakas menetetään

This blog entry should perhaps be a story on the assortment like »Tales of Miserable Capitalism». And, in English. En kummiska vaivauru. Pirelkö tunkkias iha itte vaa.

Mää ole rutissu Amatsoonist ennenki. Heijä sivuillas on moontki assia viturallas, ollu ain ja pysyyki: urputtamine ei mittä aut. Customer servantti vaa jostai vinku-Intiast päi selittä ett »We fully understant jour…».

Ai mitä tapahtus?

He poistiva DeeVeeDee-kiakkoje tiaroist yhre pikku rivin. Sattumoisi kaik ulkomaanpellet, niinko mää, tartte sitä tiato, muute joutu tekemä 10-kertase tyän. Myyjä meinate on ystävällisest ilmotellu meil ostajil (ympäri mailman), ett viittiik hän myyrä ulkomail, vai täytyyk ostajan tul hakema paikanpäält — vaik niinko kroolaama Känädään ja takas. Vai valkkaisko sittekki jonku toise toimittajan, simmosen ketä postittele Suame.

Eli käytännös: napsauttamal linkei tyylisse »9 used [from £5.13]» saa nähräkses ketkä noit yhreksä kiakkoo myy ja kummottis. »Domestic» tai »International» delivery.

Taik siis näki. Ainaski sen rapiat viis vuat, mitä mää ole noit klikkaillu.

Product sellers list 2016

Jos siis napsautta, ja katto minkä vaa leffan myyji, ni helpostki lävähtä joku 20-30 yhrel sivul. Tosa yläpualen kuvas hiukka alku. Enne riitti max. 15 sekkaa plarat onk passeli hinta, ja ketä myy Suameen. Pelkkä vilasu! Kuis ny?

Product sellers – delivery 2016 Sivun alus saattaa ol vaik 1-5 tuatet ok-hinnal. Mut kert enä ei näe onk toimitust Suame, täyty jokaikine sivun tuate kuskat erikses Ostoskorisse. Ja siäl täyty sit erelles feikat sitä »ostamist», nii kauva, et kori sanno a) ei sunkka onna, taik b) maksas poijes.

Minutti per myyjä. Viis minssa per tuate. Kolme tuntti päivä. Mailmanluakan vidutus ja rannetuppitulehrus.

Ei ymmär. Vuaskauret se tiato oli tosa. Se tuli suara tiatokannost ja syättäjä oli myyjä. Amatsoonin ei tarvinnu tehrä yhtämittä. Ev’rybody’s happy?

Mää ole varmast missannu jotta. Valaistumist orotelles täyty sanno, et tavan finkki yrittäjä ei vois amppu ittetäs tommottis koipe. Mut Amöriikas tiätyst Kuuki on kummempi.

# Post skriptum
Iha yksinkä en sentäs tuuleen ulvo. Täsä muudan urputusosasto (Amazon).
How can I know if the items listed can be delivered to my country?

8 kommenttia artikkeliin ”Amazon – kuinka asiakas menetetään”

 1. No jo on markkinat!! Sano mä.

  Mää en ole tilannu Amazonista tosin mitään pariin kolmeen vuoteen, kun mulla on sieltä hankittuna (köh, hmm, ööö, noo…) jo yli metrin pino noita vielä lukemattomia ”used books”…. :-) Päätin sitten, että osa on ensin oikeesti luettava pois, ennenkuin taas ”uuttavanhaa” sieltä tilataan….

  No, loggasin sitten samantein pitkästä aikaa sisään ja niinhän tuo on, mitä mainitsit!!

  Tuolla Amazoniin ”Help commuunissa” muuten sokkeet opastaa kuuroja (ja juur täs järjestykses). Niin no joo, joku Amazonin oma fasilitaattori, tms. heiluu silloin tällöin langoilla. Sannoo aina, et ottakaapa asiassa ku asiassa yhteyttä Customer Serviceen!

  Ja tosiaan on ihme muuten, ettei monikaan ole vielä edes noteerannut ”Help commuunissa” asian käytännön merkitystä! Ostaako ne vaan pelkästään uusii rojui..?

  Noh, joku Sonja hokas myös tuol ”Heil Hit… öö… Amazonissa” saman onkelman… ;-)
  http://tinyurl.com/gqo4hqq

 2. Meetrin pino on aika pientä vielä… :)

  Asiaa puhut. Meikäkin tok’ napsautti namiskaa »Contact Us», mutta sieltähän se tupsahti just sellanen valmisnollaviesti. Nosti kivasti käyrää, kun tässä on jonkunlainen yrittäjä ja aasiakaspalvelija itsekin…

  Vaan eipä uutta Texasin taivaan alla. Amazonhan myy esmes noita dvd-kikkareita tavalla, josta siwistysvaltiossa heilahtaisi häkki. Löysällä auto-analogialla: kuvassa kaara vm. 2015, ja sen alla asiakkaiden arvosteluja, jotka kuitenkin ovat täysin sekaisin ja voivat koskea aivan mitä tahansa: vuoden 1985 mallia (vhs), vaihdekeppiä (kuvakoko 4:3), kehuja talvirenkaista (vaikka tekstitys puuttuu). Ja tietenkin 500 yhden rivin luritusta tyyliin »Mun akka tykkäs täst vaik kuva oliki musta», »Tuli äkki postis ja ostan uurestaski», »Tämä oli R2!!! elokuva eikä soinu mun soittimes olleska!!!».

  Epäilemättä Amazonia omistetaan riittävän korkealla taholla. :b

 3. Tjaa, kerkesitkin jo sinne kommentoimaan… ;-) Toi threadi ei pysy tuolla etusivulla eli näkösällä/julkisuudessa, ellei joku tasaseen sinne kommentoi… Luulisin.

  Pitääskös mun kans luoda joku tommone Amazon-tunnus ja hyökätä kommentoimaan… Ettens ny vaan plagiois kettä, mut mite oisko vielä vappaana tunnus esim. miiPahvi…? :-)

 4. Tattis tästä. Kiva saada suora osoite, kun itse en ehätä siellä nyt kaivelemaan. Taidankin hetimmiten mennä ja…

 5. Kommasinpa juu. Oli nääs itsellänikin aavistus että aihetta tarttenee pitää esillä, muuten…

  Plakioittemine, see onki niimpal rumaa. Mahraiskos tämmäne ol saatavil: mineRauta :)

 6. Kommasinpa juu. Oli nääs itsellänikin aavistus että aihetta tarttenee pitää esillä, muuten…

  Plakioittemine, see onki niimpal rumaa. Mahraiskos tämmäne ol saatavil: mineRauta :)

Jätä kommentti