Suvakki – ja ylpeä siitä

Ei ei EI. Älkkä peljäkkö. En se mää ol. :/

Satuin vaa uurestas kattoma sitä netis oleva suvakkilista. Sehä o heijä ittes tekemä, ja ylppiäst esil panema. Täsä näi:

Krhm. Jokune sana.

Mää ihmettele. Mil helkati valtuuksil ja hauiksil he puhu ittestäs tommosel nimel? Suara ko Orwellin kirjast. Isänmaallisuurest ei tiatooka kert päätarkotus on ittes nostamine ja kantiksen dissamine. Enemmistöst ny puhumatika: 9 837 allekirjotust! :D
Koko helvatan konkkaronkka mahtuis kerral turkuhallisse, hyvi jäis tilaaki, kopistel koriaste skumppajalka käres.

Lista o hauskasen näköne. Siinhä luetella nimi, ammatti, asuinp(a)latsi. Ja kas kumma, kovi mont siistijää taik petoniraurottajaa ei öökonisse osu. Heit varmast unohretti kyssy. Hyvät Ihmiset sentäs erusta ittetäs hyvi: näkyy toimittajaa, ohjaajaa, tutkijaa, tohtorikoulutettavaa, kääntäjää, kirjailiaa… församlingspastor, Key Account Manager, SEO. Ja äiti. Tämmäne tyhmä ruahonjuuriryämijä ei olleska tiänny et see o Hyväkin ammatti. Eikä kauhian harvinaissi ol simmoset nimet ko vaik Claesson, Brigatti, Labart, Boucht, Habeb ja Tegene. Juu, isänmaalliselt kuulosta.

Mul tule tost väkiste miäle yks… Tiedonantaja. Jokku varmast muista, 70-luvun kommarilehrykkä*. Meikuil oli siin aviisissas hauska tapa, he juhlisteli joului taik juhannust taik Suure Isänmaallise Soran vuasipäivää kokosivun ilmotuksel. Sivun täytti nimirotla. Tismalles tommone samalaine. 30 vuat myähemmi moni tahrois kiältä ittes kolmast, ja vähä enemmänki. Mittä nime antanu, sapotaasi!

Kuis mahta suvakin suu vääntty, 2046? :)

Jokane vasta valinnoistas, etei siin tiätyst mittä. Mää pääti pahuttas vähä tutki, kert lista julkine o. Et kui mont mää noist tunne, taik tiärä, tai kui monel on mittä merkityst, eres piäntkä. Katota later, jos vaik raahaan tuloksen tähä. Simmone kait mahtu sitaattioikeuksien piirisse.

Tarkemmi jos ruppe heijä lausumaas tavama mene väreet. Sekasi ollaan ko seinäkellot, samaltappa ko 50 vuat takaperi. Siäl jutella vaivattomast simmosist pikkukäsitteist ko fasismi, natsiaate, ääriliikehdintä, tuhopoltto, muukalaisviha, rasistinen toiminta, ja yhteiskuntarauha.

Misäpäi tommossi oli, viime vuare lokakuus? Vai tarkottik he niit Suamen valhemedian tekemi jahtei, misä kohre oli valkoihone kantis. Niinko se huppusälli.

Tahato komiikka ja kommarit kulki aikoinas tasajalkka. Nii täsäki. Lopeteta hauskasest, simmottis heeki alotta. Julistuksen eka kappala:

Me allekirjoittaneet olemme syvästi huolissamme tavasta, jolla maamme poliittinen johto suhtautuu ja on suhtautumatta kriisiytyvään pakolaistilanteeseen ja sitä ympäröivään ilmapiiriin.

Sisso. Terveissi Vorssast! Mihe saa allekirjotta?

* Plarasin tota listaa tosa pikkase. Käy selväks et iso osa nimes vetäneist on vaivaset 25–35 vee. Jos Tiaronantaja on heil hiukka utune, siit vaa kiippemä Äiskän vintil. :b

Jätä kommentti