Älyttömyyden markkinat

»Hei! Huomasimme, että kirjauduit verkkopankkiin tunnuslukukortilla.
Tiesithän, että tunnuslukukortin käyttö loppuu vuonna 2017?»

Nous shiit?

»Ota nyt käyttöösi helppo ja turvallinen mobiililaitteeseen ladattava tunnuslukusovellus.»

Mikä simmone muka o?

»Tunnuslukusovellus toimii älylaitteellasi.»

En tahro.

»Jos et voi käyttää sovellusta, on sinulla myöhemmin mahdollisuus ottaa käyttöösi tunnuslukulaite.»

Ai et yks vidkutin lissä taas vai? EN TAHRO!

Munt ruppe hiljakses vaduttama tämä tiarottomuusyhteiskunta. Ketä muka huvitta kuskat tunnuslukujas kaupunkil? Kuka tahto PAKKO-osta uure älyttömyysluurin, taik jonku lukuvempaime. Ei kukka tolkulline ainaska!

Täsä mennä väärimpäi puuhu. Jos joku tykkä esitel piremppä peenistäs kapakin pöyräs, ni ei haitta munt. Mut onsse ny hvetti, etei enä pankkiinka ol assia ilma hyäryttömyysvempaimi. Täsä pakoteta ostama vehkei. Muuteha ei tililles enä pääs, ja ilman sitä ei pysy henkis.

Muistellas vähä eilispäivää. 25 vuat takaperi me kansalaiset pelastetti tämäki pankki. Ittekses se olis menny katolles ja omistajat vääntelis viäläki tippa, ko miljuunat meni karoksi kasinopeleis. Heit ei tiätystkä fucktat kiinnost. Sen sijast lorotella räystään päält. Ihan niinko ennenki.

Jotta siis päi helvattu ny. Mul on kyl pöytäloorassani älyttömyysvehje, aiLuuri, vuasmalli 2011. Mutei mittä hyäty. Tommone tunnuslukuprokrammi ei eres siihe asennu. Ei tiättykä, kert kabitaalisti on kekannu ikiliikkujan; luurin, mikä mene paris vuares vanhaks. Ja kaikk iha luvan kans. Markkinapelletalous. Ihmine kattele huulluuksi viärest. Mittä tekemäti. Tarkotan vaa, et ketä muka olis aikoinas voinu eres kuvitellakka, et se lankaluuri siin eteisen pöyräl yhtäkki lakkais pualiks toimimast. Pirinä kuuluis kerra. Juttu kulkis yhte suuntta. Kolme nro pv max.

Tämä pankin venkoilu siis tarkotta, et Suamen kansalaine pakoteta ostama jonku yksityisen virman tekemä vempele. Pitelemä heit pystys. Vaikkei hän sitä vempaint mihenkä itte tarttis, eikä ilman pakottamist ikän suastuis hommama.

Mitä sanno perustuslaki tämmäsest?

2 kommenttia artikkeliin ”Älyttömyyden markkinat

 1. Mulla tullee eteen sama tilanne: luurin vaihto. Meikäsen, aikoinaan noin satasen hintanen vm. 2012 ”puoli-älyluuri” ja mallia Nokia menee kans vaihtoon ens vuonna. Ja pääosin varmaan samast syystä: Nuurdealle kelpaa vaan tunnuslukusovellus, joka ei todellakaan taivu ton ikäselle (ens vuanna 5 wee) kännylle…

  No, nykynen luuri on kyllä jo ehtoopuolella, että en silleen sure… Mutta probeelmi onkin, ettäs minkälainen tilalle? Ei sais olla liian kallis, mutta ”riittävän sopiva” kestämään about seuraavan viisvuotiskauden… ;-)

  PS. Ainakin Nuurdealta saa ton tunnuslukulaitteen ilmaiseksi. Pahvikortin tilalle vaan tulee ”taskulaskin”…

  http://tinyurl.com/tunnuslukulaite

  • Meikä käyttää aiLuuria vain compuutterina. Kellona ja kauppalistana. Kun laukee, uutta en hevin hanki. Vaan saakohan viiden vuoden mentyä edes Euruupasta enää Nokia 3310 -modelia? :)

   Kappas. Tuollaista ilmaisuutta en Nordean sivustolla huomannut. No, me hiekankantajat silti lopulta maksamme. Koroissa tai palveluttomuusmaksuissa.

   Digiloikat eivät meikää innosta. Finkeillä on omituinen usko vempainten taikawoimaan: Robotin pitäisi jo siivota, auton kulkea itsestään, sähkön, lämmön, veden ja ruoan saapua kämpille kenenkään ulkona käymättä. Kuinkas ne baaskavaipat? Elämä?

   Btw, uutinen eilen: Jopa puoli miljoonaa yli 65-vuotiasta suomalaista elää ilman internetiä tai tietotekniikkaa.

Jätä kommentti