Iskä, mitä me tehtiin ennen kuin…

…Äpple muutti hianon kompuutteris päin perhet?

Ossaispa iskä vaa vastat. Siis ittelles niinko. Tääl kettä muitaka näy, Sälliki assu viarail mail. Mut mää olen tämän assian kans taistonnu jo ussemma kuukaure, eikä hyvält kyll näyt.

Tiato lissä tuska. Tämä onkelma meina alko jo ussemppi vuasi takaperi, mää en vaa tiänny. Mac minin käyttisversio El Capitan (OS X 10.11) julkasti 2015. Sitäki ennen tyrkytetti jo kahta muut: Mavericks 2013 (OS X 10.9) ja Yosemite 2014 (OS X 10.10). Mää ne heivasin surui tuntemati, kunnol eres huamannukka. Miks varte korjat, jolsei ol rikki?

No, viime kuus meni rikki. Kiintari paukkus. Ja olin juur päivittämäski, Capitaanöön, kert selaimet oli jo ruvennu hiljakses hyytymyä. See verra masiina kerkis pystys pysymä, ett huamasin tuhot, ne isoimmat. Tämmättis:

Ulkoasu
Ankian harmaa, fletku, bulkkifontti. Mul tuli heti miäle ne 80-luvun versuunit ja Windoussi vm. 1990. Silloha ei tehot riittäny krafiikoihi, ja siks varte plattu. Kol-me-kym-men-t vuat. Heijja retro!
Mac Mail
Niimpal tyylikäs ja hiano — sillo enne. Nyt se näyttä silt ko koittais jotta kälyst kännypostiprokrammi avat. En jaksa enemppä eres sanno. *plomps*
Kalenteri
Hiano prokrammi pilotettu, täyrellisest. Muistutus-toiminto oli viksu ja helppo, nyt se o heivattu »Huamautuskeskukseen» tjsp. Ulkonäkö oli staili, nyt se herättä suurt vtutust. Kaput. Kuallu. Menetetty.

Ulkoassu joutu joka päivä kattelema. Postiiki lähetellä alvaris. Ilman kalentteri ei pärjä. Ett aika hualel on Äpple kuappas kaivanu.

Propleemi on tiätyst selvä: tämä wanha käyttis Snow Leopard, 2009 (OS X 10.6) on erelles soma ja toimiva, mutei vaa riit. Tai siis hianosthan se tätäki par’aikka ruksutta, mittä vikka. Mutt jos koitta vaik jotta selaint päivittä, ni ei kelppa. Ja koko aika tiä kapene, ohjelmi putto poijes, palveluit samate. Käyttämine koiteta väkiste poikkast. Mää meina pahuttas testasi viälki vanhemmal, OS X Leopard, 2007. Pilvipalvelu Dropbox esmes ei sen kans aukke, eikä eres asennu. Kummottis sillo siirretä tiarosto?

Pakko siis olsis päivittä. Sierra, 2016. Uuremppi, mutt sama täysbaaska mist tosa puhuin. Se tarkottais ett kaikest tekemisest lähtis hohto. Vtuttais jo masiinan avaaminenki. Pal järkke?

Takasi Windoosaan? Hah! Linuksi? — Windoussist koituis nätti rahanmeno, kert manit on upotettu Macin ohjelmiin, eihä voinu millä arvat. Linuksis joutuis alottama vähä niinko alust koko homman, see verra se on oma mailmas.

Entäs, millo mahro Mäcci baaskaks mennä? Olsiskos toi Yosemite viäl ehjä? Passaaks se Minin kaa? Jos sen sais asennettu, ja sit koittais rutkutta joku 3–4 vuat. Hiljakses valmistelis ja lopultas Linuksi pöyräl.

Sua siäl, vetelä tääl. Baaskan myivät. *arrgh*

Jätä kommentti