Minä ja vihapuhe

Kyl määki. Turus.

Yhdyn seuraavaan sitoumukseen:

»Sitoudun kirjoittamaan vihapuhetta aina, kun joku kansan äänillä mandaattinsa saanut poliitikko tekee maanpetoksellista politiikkaa, kun lehtineekerit valehtelevat mainosrahoitteisissa läpysköissään, kun suomalaista työtä tai suomalaista ihmistä halveksitaan, syrjitään tai haukutaan.

Sitoudun vihapuhumaan takinkääntäjiä, korruptoituneita poliitikkoja ja vieraiden maiden suunnasta tulevia käskyjä tottelevia ministereitä vastaan.

Sitoudun vihapuhumaan, kun valtaa käytetään väärin, kun maan johto rikkoo Suomen lakia tai puolustaa rikollisia, jotka ovat maassamme ilman laillista lupaa tai aitoja asiakirjoja.

Sitoudun vihapuhumaan sananvapauden nimissä, ihmisoikeuksien ja oikeudenmukaisuuden puolesta, jokaista roistoa, maanpetturia ja puukkojunkkaria vastaan.

Kauan eläköön vihapuhe!»

– – –
Petri K. Kaivanto/ Fb, 4.10.2017
via (»ystävä») Heikki Mannersuo

Baitövei, äskenki oli pakko. Vaikken muutko käven kaupas.

Siäl meina seisos SPR-tiski ko tatti ja jokune uuvatti — pätse rinnas. Prkl. Oli pakko kyssy: »Kui sää kehtaat! Vai kerätääk täsä plätä Suamen asunnottomil? Vai meneek mani paskasis vaipois röhnöttävil vanhuksil, ketä henkihiäverissäs makka Sekoomuksen pyärittämis nälkälinnois? Vai saisiks täsä hiukka avitta Turku–Irak-lentomatkoi — menolippu varte?»

#Suvakki vahtas munt ko sonni uut veräjä. »Ei tämä mitään sellaista…» — No, veri o punast mutt kiärttä huanost heil, kyl mar sen ny jokane jo tiätä.

2 kommenttia artikkeliin ”Minä ja vihapuhe”

  1. On kyllä hieno manifesti, mutta en voi ottaa omiin nimiini. Olen vain jakanut jonkun ystäväni (mulla on kyllä joku käsitys kenen) kirjoituksen ja lisännyt siihen nuo 3 sanaa alkuun.

  2. Olen tok’ yrittänyt julistuksen alkuperästä kertoa. Lainauksen lopussahan seisoo näin:

    – – –
    Petri K. Kaivanto/ Fb, 4.10.2017
    via (»ystävä») Heikki Mannersuo

    Tuo tieto oli muistaakseni Fb-juttusi perässä. — Juu, pitelen kyllä pääsääntönä hyvää huolta lainauksista ja tekijänoikeuksista. ;)

Jätä kommentti