Mummonmökki

Taas se miälihalu tuli. Erellisest onki aikka, nätti 25 vuat takaperi.

[mummonmökki saaristossa] Mahrak mää ol jollantappa kyllästyny. Kiärtämä näit samoi kulmi, päiväst ja vuarest toisse. Kauppa ei tost mihenkä siirry, danssilava pyssy paikallas, paikalline vaihetta omistaja mutei liiku.

Meinate, syksyl tule sentäs 24 vuat siit ko mää tämän torpan korkkasi. Aikas helkutinmoine pätkä kene vaa elämäst. Ja tiärän kyl et moni tähänki hinkuis asuma, see verra siisti platsi. Se vaa, ett mailma on muuttunu, menny yhtäkki katolles. Koht joutu pakenema erifärissi. Kauvas.

Letku tarttis ol. Sähkö ja airami. Huuperihuussi. Sauna. Kauppa alt kaks kilomeetri. Posti vaik tual kaupas, kerra viikos vois hakke. — Sähkölämmitys liika tyyris, kakluuni. Pysäkki alt kaks kilssa seeki. Ja lähin naapuri sais mialuste pyssy poijes näkyvist, siis assu ainaski kilsan pääs. Miks varte muuttama, jos se kiaku heti airan takka? :)

Nii. Kevät 1993 se taisi ol, ko se erelline iski. Hinku oliki sillo huamattava. Käven parit paikat kattomaski, Liaros ja Paimios, mut ne vaa ei ollu passelis kunnos. Vahtasin ankarast lehteiki, mutei löytyny. Lopultas tokenttusin. Lumityät, verenkiahuttamiset ja jokapäiväne klapishouvi — pisti funderama. Jospas sittekki vaa kattelis tota meijä talkkarii tosa pihal hikkomas…

Jaa-a. Mahraisiks tul ikävä sitä kaupunkin mekkala? Kummottis mökkihöperö elele; juttele ittekses ja juakse varjoas pakko, härslaaki heti ko pusikos rasahta? Makka pimjäs tulpat korvis ja orotta et Luaja korjais omas poijes…

No, ekaks tartte saara rojut myyty. Siihe mene ainaski vuasi. Mut katella kaunei kuvei, ei maksa mittä.

Jätä kommentti