Vai tehdäänkö tietokoneella?

On se vaa niimpal hianoo. Dikiloigga.

Jokku vähä vanhemmat voi viäl muista, et miltappa vanhas mailmas hommatti henkkari. Kauhian vaivalloist. Joutus juaksema passikuvas ja jetsonilaitoksel, kaks kertaaki oikke. Ja joku surkia paffiläpyskä kätte. Härin tuskin kehtas näyttä, jolsei erikses ureltu.

Thän gaad, insenjööri kekkas dikin. Nykyjäs tartte enä… *krhmm* juast passikuvas ja jetsonilaitoksel, kaks kertaaki oikke. Onneks hinnat hiltonis. Pal kivemmalt se tunttu rynni platsist toisse, ko arvokas reissu. :b

Verrataas.

Passikuva nyte otti yht kauva ko 1994. Sillomailmas nökötti marketin kulmis passikuvakopei, automaatei. Se mv-foto tais maksa parikymppi, nätti 5 eurdo. Kauppareisul koppisse ja *RÄPS*. Tänäpä täytyy kansalaisen kuskat ruhos potrettipuljusse. Kammeral se kuva nyttekki oteta, mut kert joku sen dikin kekkas, ni se täyty lähettä piuhaa pisi laitoksel. Ilmankos onki 3-kertane hinta. 14,50€.

Ans ol. Hakemuski tarvita. 1994 mentti tiskil ja kynä sauhus. Nyte avata laitoksen weppisivu ja naputella mitä tartte. Paitti, jolsei plompuukist löyry pankkitunnuksi. No mitäs piänist. Ja se hianodiki lähettäis henkkarin kottiinki, paitti, tartte ol ennestäs passi taik henkkari. Wott? Olek mää keskel Monty Python -sketsii?

Täytyy siis
a) ravata konstalaitoksel toristamas et on mää
b) ravata konstalaitoksel hakemas se klappu sit joskus.

Kummottis toi a toristeta? Kysyyk ne et oleksää Muhammed Ali Baba? Joo olen, tottkai olen, en kai mää täsä muute. — Taskus kyl painais esmes ajokortti, passi, sotilapassi, sv-kortti ja bussikortti, kaikis kuvaki. Ne vaa ei kelppa. Nee on vanhoi. Ne ei ol diki. Ne haise salppiatarilt ja mullalt ja pihkalt, ja ne o paffist värkätty, melkkest ko Mesopotamis aikoinas. Onneks o simmone ko tunnistamismenettely tjsp. Varmast siin kysytä ett onk sun iskäs Muhammed Ali Baba I?

Nii. Kert henkkari puuttuu vaik hake ittelles henkkari, ei voi torista olevas NN. Ei saa henkkarias kottisse. Tartte ravata tunnistukses, ja sit hakemas se valmis läpyskä. Täsmälles sama kiarros ko 1994. Ketä naurutta?

Tämä diki on kans niimpal hiano, ett vaik lähettä naamakuvas, teke hakemukse ja maksele poijes, ni homma ei sunkka eristy. Tunnistus. Se vaa, ett lähin aika heijä dikiaikavarauksist löyty parin viikon pääst. Paraisten poliisitoimistost. P-A-R-A-I-N-E-N. Liki 20 kilsa erestakasi onnikas, yhre dikin takia? Älkkä ny stana. Joo, keskustaski olis pollarit asemal. Kuukaure pääst. Dikidikidiki.

Henkkarin hintaa vuarelt 1994 ei enä muist, mut panna vaik huntti. 25€. Foton kans laitoksel, vartti ja valmist. Viikon pääst klappu kätte.

Passikuva: 14,50 (5,00)
Henkkari: 54,00 (25,00)

Simmottis. Ei voi sanno etei dikiloikka olsis hiano! Yht paljo vaivaa ko 25 vuat takaperi. Säätämist ja orottelu tuplast enemmä. Ja hinta liki 3-kertane. Artisti maksaa!

Löytyisiks jossan päi Tellust viäl dikivapaa läntti, ilma mittä koohotust?

Yksi kommentti artikkeliin ”Vai tehdäänkö tietokoneella?”

  1. Kevyt kaneetti: Aion huomenna käydä poliisilaitoksella, ihan vaan pahuuttani. Jos nyt ei muuta, niin vilkaisemassa tilannetta. Ja samalla todistamassa, mikä on eriväristen prosentti. Default: 90 %.

Jätä kommentti