Missä hän on nyt?

Kyl sitä vaa ussest ihmettele, et mihe katos moni hianoki näyttelijä. Niinko ny vaik tämä… Louise Fletcher.

Jolsei ny joku tiärä et ketä on hoitaja Ratched, ni kantsii kyl alotta eläväkuvan harrastamine uurestas suara lähtöruurust ja kulkke vankilan kaut. See verra hän kuuluu yleissiwistyksen alueel täsä. Mut panna kolmen pinnan vihje: Oscar. Kaks pinna: Forman. Yks pointsi: Freeman.

Mut ettippäi.

Rupesin muistelema. Ja tutkima. Niit muit leffoi. Tartte sanno et kauhistusin, kert häne prime time kestiki vaa vaivaset pari vuat — oikke jos venutta, ni kymmene. 1974–84. Siihe sit mahtuuki jo ussempi limpo ja pari kalkkunaaki. Aikas hyvi o meinate veretty, jos esim. IMDb valutta elokuval pinnat 2,7/10 ja Maltinin Movie Video Guide ohitta kokonas. Tommosel taval kunnostautus Boris »who» Szulzinger rainallas Mama Dracula (1980). Kummottos mahtoka Louise häne kynsisses joutu?

Vissi on paré, et jätetä likaset yksityiskohrat.

Mut hianost kaikki alko. Eka varsinaine pitkä oli heti Altmanin Varkaita kuten me (Thieves Like Us, 1974). Tommost startti ei moni ota. Mut paha kyl se vuare 1975 Oskari siäl takan reunal ei kerenny eres pölyi kerämä, ko hän jo sortus Boormanin seuraks kyhämä kauhupätkän Manaaja II – luopio (Exorcist II: the Heretic, 1977). Mikä oliki vähä niinko enne. Jatko- ja loppu-ura on täynnäs kaikelaissi avuttomi tekeleit, erikoisest 1990-luku. — Mää kyl epäile häne akenttias täsä. Huano asioitsija on Haliwuudis vähä niinko kehno kirurki, eli kudpai. Taik sit… jos hän onki vähä niinko Ratched, ittekki, omapäine. Pirelly liika hyvi jööt, sanellu assioit. »Ainaska Retfordin kans en tee mittäkä, ja Kruisen kans en eres sitäkä vähä ja se Tser varsin saa haistaa pitkän potoksin!»

Joku sukkela syy täsä piile. Hän o luanteva, ossa hommas. Vahva presenssi. Näyttä ihmiselt eikä barbilt, niinko ne muut, ne starletit, kirurkinkiristämät. No just! Jane Fondue, ei päivääkä ylitte 22; Glenn No-Close-up, 25, kukoistaa ko teini. Meryl Street — härin tuskin 28. Louise se vaa unhotti vaihetta naamas?

Olla silti häpi. Harvempi sitä Oskareit nappa ja klassikkoleffoi teke. Pariki riittä. Urallaki jo kauhia mitta: eka veto 1963, 55 vuat takaperi. Ja erelles mamma vaa painaa, viime vuannaki telly-pätkä. Mittaris seisoo liävät 83. Puutsit kintuis lähretä.

Kotsa pääst. Louise!

Jätä kommentti