Tiimalasin santaa – Eppu Abnormal

[Santtu Luoto: Tiimalasin santaa -- kansikuva]

Kaivelin hyllyst ja häkeltysi. Onk tostaki jo NIIN helvatun kauva. 18 vuat. Pumpust ny puhumati. Puhuta silti.

Ylöjärvelt kajahti, mut rako oli pikkase huano. Vaik diskohumppa ja Runkkarine mädättiki finkkisialui kilppa, oli Ganes ja Leskinen voimissas. Ulkomailtki rupes kuuluma sukkela rääkymist. Ja mikä kaikkist paha, mää joutusi kiven sisäl. Taik siis, vetämä harmaat roitit ja istuma kasarmisse. Kudpai.

Elämä sentäs voitti, mut Aknepop oli menny. Ratios huuteli joku Pelle. Travoltta danssas. Maija Dahlgren pakinoitti ja Raija Forsström kertos mikä on fuzzi. Vähäks oltti sekasi sillo, kevääl 1978.

Maximum Jee&Jee ilmestys 1979. Pikkasen kolisi, mut kyl mää enämpi innostusin simmosist ko Kojo, Juice ja Tuamari. Plus Hector ja Daven puuhat. Seuraavaks pyäris talriikin pääl Akun tehdas, vuasi oli siis 1980, mist riittiki kälätyst ja hupeni Turun baareis tuappi jos toinenki. Mut sit porukan ette lykätti ourokkilätty Cocktail bar ja hinku meni karoksi. Saarelaki kuskas kynäs kottisses. Martti onneks pomppas kehisse ja runttas kauhian klassikon »Murheellisten laulujen maa». Se avaski hianoste Tie vie -alpumin mut harmi vaa, et muute meno oli hiukka… tasapaksu. Ton jälkke mää en Eppu-levyi enää ostellu, siis uutenas. Ratijost kuuntelin tiätyst, sitä aa-oo-är-rää. Tahroja genressä, ja siltappa.

Eppuihi säilöytys isoi hetki mun elämäst. Tunttu kummiski, et aika huanost ne kappalat ajan hammast kestele; ainaski myähemmät. Sama koskee Leskist. Ja Helismaataki. Olsiskos simmottis et riimittelyt nyt vaa, varsin suamalaiset, ne kuivuu pystysse, ko vuaret viäri. Olen täst ennenki vaahronnu. Riimi ei henkit. Se on ko Leskisen ristisanat, järkyttävän hianoi eka kerral, see jälkke onki jo kuultu. Daven kans ei tämmässe törmä, eikä Tuamarin tai Hassisen kanssaka. Ukh!

Kirjast olen kerenny nafti 60 sivu. Koht ruppe tapahtuma. Epe otta ruarin ja levittä kartan. Ja kyl mar se vaa niinki on, et sivutko vaihettu, hyllystäki tartte pari isoo kiakkoo kaivel ja huuperiiki valutta. Voi kuinka me sinua kaivataan. Syvälhän ne aikoinas uppos, laulut.

Jätä kommentti