Havumetsien miehet

Vahtasin tosa eilä westernin. Iha hyvä pätkä, mut taaski otti pattisse se halivuudismi.

Juttu tapahtus 1850-luvun Orekonis. Tämä Orekoni, sehä on se osavaltio, minkä Hiski Salomaaki laulussas kehus nähnees. Siäl Jenkkilän luateisrannikol. Jourutti siis keskel havumetti, mut niinpäs vaa siäl korves tosiäijät tepasteli mäkke ylös alas, niinko suara räätälist olis traijattu. Ja mökinakat — puuteripuna vaa poskillas rusotteli, ko he kretonkeissas liihotteli pellollas. Puuttus vaa sukkanauhat ja korot. Inkkarit pualestas juaksi rääsyis ja otti kuulaa. Prkl. :)

Ei sem puale, se nuari Susan Hayward kelpas kyl pakkelissaki…

Baitövei, onk missä länkkäris ikän nähty suutarei ja räätälei, taik puuceet flintallas tontin kulmas? — Noh, mää orotanki et Jan Troellin rajaseutulänkkäri (Zandy’s Bride, 1974) pane nämä assiat paikalles. Siin o varmastki aika torelline 1800-luku. Siltappa ko Maastamuuttajat-klassikoski. Köyhäl porukal puukenkät!

Tost kert hattuuntusin… ni tutkailinki vähä paremmi noit Villin lännen aikoi. Ajautusin lopultas intresantil sivul. Siäl verratti kaikki kuuluisi platsei siihe milt ne näyttä nykyjäs. Tombstone, Dodge City, Deadwood… Vähäks kyl sukkela, pari townii oli melkkest niinko 150 vuat takaperi. Toine niist oliki simmone boom town. Ihme, ett eres mittä on jäljelkä.

Jaa nii se eilispäiväne eläväkuva, sehä oli tämmäne: Jacques Tourneur — Liekehtivä erämaa (Canyon Passage, 1946)

What 8 Legendary Wild West Towns Looked Like Then and Now

Jätä kommentti