# Mikä JukeBlogi

27.8.2005

JukeBlogi on minun, Jari Leppäsen, blogi. Tai loki, veppiloki, ploki, nettipäiväkirja. Miten vain.

[Se on nykyisin eli jälleen myös murreblogi ja Suomen ainoa turkkuplok. Ks alla kohtaa ’Edit’]

Snadista kirjoitusharrastuksesta on kuitenkin kyse ja maaliman ihmettelystä kans. Kukaan ei ole toivon mukaan turvassa ja vastuuta sysätään. Enimmäkseen paiskotaan laput silmillä toivottomia, välillä sorrutaan asiallisuuksiin. Toki turinat allekirjoitan, lieväpuna niskassa.

Ihan uutta tämä ei ole. Aloin kirjoittaa nettipäiväkirjaa jo vuonna 2002, silloin blogin nimi oli pualiturkkulaisittain Nettiplari. Wanhus on tuossa osoitteessa eli varsinaisella sivustollani edelleen luettavissa. Kevyitä ansioitakin jotkin olivat näkevinään — plari oli ehdolla vuoden 2003 sarjassa »Ei nyt niin kovin hyvin tunnetut blogit» tjsp.

Mutta uusi aika ja kivat kujeet. Nettiplaria naputtelin suoraan XHTML-koodiksi, mutta WordPressin ilmestyminen kuvioihin käänsi kelkkani. Monet pikkuhankalat jutut ovat automaagisia, joten päätin sortua käsityöläisestä puoliliukuhihnailijaksi. Laeska mies.

JukeBlogi odottelee ulkoasun ehostusta ja muitakin viilailuja, mutta perusjutut toki toimivat. Juttuja voi siis lukea (hah), kommentoida ja vaikkapa rekisteröityä käyttäjäksi ynnä muuta tavanomaista blogistuffia. WP sisältää kuitenkin rutkasti delikatessia, joten kaikenlaista luvassa tulevina kuukausina. Ohjeitakin, etenkin bloggailusta kokonaan tietämättömille. Jahka ehätän.

Tervemenoa siis lueksimaan ja paiskomaan kommenttia. Kaikenlainen ehdottelu on paikallaan ja sitä voipi pukata myös häveliäämmin eli yksityisesti alla olevaan (muokattavaan) osoitteeseen.

Bloggimisiin, friends!

# Jary

EDIT:
Jo kesän 2005 lopus alkos tunttu simmoselt etei kaik ol kunnos. Joku ol piäles. Lopultas mää hoksasi mist oli kyse. Mää olin naputellu iha liian kauva aikka iha vääräl kiälel…

Tartti palat takas kirjottama turu murttel. Tai siis turkkukiälel, niinko mää pruukan sanno. Ensmäine juttu naputeltti 20.10. ja sillai kans jatketa. Emmä tiärä kestäks tämmöne mailman tappi ast, mut kovaste koiteta.

Yks myännytyski tule tehryks: mää yritä välttä simmossi kovi vanhoi ja ouroi sanoi, mitä kukka enä käyt eikä moni ymmär. Toisen kaut, mää juttele plokis mun näkösel turkkukiälel. Siin yhristellä näit lähimurteit, venkoilla sanoitte kans ja kekata joskus uussiki. Ote o aikalail naivistine, lapsenomane, ja iha tarkotuksel: mum miälest kiälel kuulu leikitel ja turu murre passa siihe erikoise hyvi.

Samal tehrä jokune uuristus. Palkist lähte kävelemä muitte plokie lista, se ei oikke kulje yhtä jalkka tämän uure turkkukiälise vilosofian kans. Mää en ol enä mukan missä plokistanis sillai ko jokku toiset. Mut älkkä murhettuko — mää luen niit teijä jutui niinko enneski ja huamaatte kyl ko mää käym paikam pääl.

Menopaussin Mea meni sattumalt kehuskelema jutusas, et turkkukiäl näyttä vähä niinko unkarilt. Sisso. Tartti koklat ja kas kumma sii o kyl jottai hauskast. Niinpäs JukeBlogin inkressit o tästeres unkariks, iha vaa huvivuaks. Mut kyl ne ova iha oikkia kiält.

Mut muute Turkku ruletta. Tulkka siis ja ihmetelkkä tätä: Suamen ja mailman ainoa turkkuplok!

# Jary, 22.10.2005

EDIT:
Unkarikiäl näytti nätilt inkressis, mut se ol pikkase hankala väsät eikä opettelemisest olsis ollu juurka hyäty. Niinpäs marraskuun kunniaks mää menin ja valittin kokonas toinsen kiälen: esperanto.

Se kutkutta munt ko mää ole hiukka erilaine nuari. Sitä puhuta sentäs ympär mailma, ja ny mää voin lähettä Pinsseril terveissi; tämmösis sisäpiireis o kovaste mukava liikuskel eikä tarttenu eres tinkat periaatteistas yhtikä. Päinvasto.

Tällattis meil maakunnis. :lol:

# Jary, 1.11.2005

– – –
Yhteystiedot:

Sähköposti: admin (ihmemerkki) turkku piste com
Enkkukielinen musasivusto: Rockweb [1996–2016]
Enkkukielinen II-blogi: Blog, Sweat and Tears [2005]

Jätä kommentti